Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου: Κάλεσμα σε συνάντηση αναπληρωτών 19/3

Α΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΚΑΛΕΣΜΑ

ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Συνάδελφοι αναπληρωτές,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Α΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ σας καλεί σε συνάντηση την ΠΕΜΠΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 στις 20:00 στο 3ο ΓΕΛ ΡΟΔΟΥ, οδός ΚΟΜΝΗΝΩΝ, αριθμός 1.

Η συνάντηση πραγματοποιείται προκειμένου να διευκρινίσουμε το αίτημά μας σχετικά με την μονιμοποίηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

και να συντονίσουμε τη δράση μας τοπικά αλλά και πανελλαδικά.

Συνάδελφοι,

Οι δραματικές επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών στην εκπαίδευση αποτυπώνονται γλαφυρά στη ραγδαία μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού κατά 32.000 εργαζομένους την τελευταία πενταετία, σύμφωνα με στοιχεία που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας. Τα τεράστια κενά που δημιούργησε η πολιτική της αδιοριστίας κλήθηκαν να καλύψουν και πάλι οι χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, με ένα ολοένα αυξανόμενο ποσοστό αυτών να προσλαμβάνεται με πιστώσεις εκτός τακτικού προϋπολογισμού (ΕΣΠΑ ή ΠΔΕ) και ακόμη λιγότερα δικαιώματα.

Την ίδια περίοδο, μία σειρά ρυθμίσεων, όπως η μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας που αποκτήθηκε μεταξύ 2010 και 2012, η μη προσμέτρηση των μεταπτυχιακών τίτλων για λόγους μισθολογικής εξέλιξης και τα παρουσιολόγια, επιδείνωσαν ακόμα περισσότερο τους όρους εργασίας και αμοιβής των ελαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικών.

Το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση οφείλουν άμεσα να αποκαταστήσουν την αδικία που έχουν υποστεί συνάδελφοι που για χρόνια υπηρετούν στις πιο δύσκολες και απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας καλύπτοντας – στη συντριπτική τους πλειοψηφία - πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Πολύ περισσότερο που η λήξη της ομηρείας των εναπομεινάντων υπό διορισμό εκπαιδευτικών (διοριστέοι ΑΣΕΠ, 40%, 24μηνο, 30μηνο) καθώς και η μονιμοποίηση μεγάλου μέρους των αναπληρωτών με μεγάλη προϋπηρεσία, δεν συνεπάγεται κάποια πρόσθετη δημοσιονομική επιβάρυνση.

Τώρα είναι η στιγμή που θα πρέπει να ανασυγκροτηθεί και να βγει ξανά στο προσκήνιο το κίνημα των αναπληρωτών και, σε συνεργασία με το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, να διεκδικήσει μαζικούς διορισμούς και ισότιμη αντιμετώπιση.

Το Δ.Σ. της

Συμπλήρωσε το newsletter της Carrefour και κέρδισε δωροεπιταγή 200€

Tags: Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσουσυνάντησηαναπληρωτές εκπαιδευτικοί
Keywords
Τυχαία Θέματα