Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας: Η κοροϊδία του εκπαιδευτικού κόσμου δεν έχει τέλος…

Tweet

Καταγγελία

Σύμφωνα με το άρθρο 82 παρ. 3 του Ν.4172/2013:

Κατ’ εξαίρεση της προηγούμενης παραγράφου, δεν τίθεται σε διαθεσιμότητα: α) υπάλληλος που είναι ανάπηρος σε ποσοστό τουλάχιστον 67% ή πολύτεκνος κατά την έννοια των παραγράφων 1 έως 3 του άρθρου πρώτου του ν. 1910/1944 (Α΄229), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του ν. 3454/2006 (Α΄ 75), εφόσον τα τέκνα, που ορίζονται στις προαναφερόμενες διατάξεις του ν. 1910/1944, συνοικούν με αυτόν και ανήκουν στην κατηγορία των εξαρτώμενων μελών σύμφωνα με τον Κ.Φ.Ε., όπως ισχύει,

β) υπάλληλος του οποίου ο σύζυγος ή η σύζυγος ή τέκνο που ανήκει στην κατηγορία των εξαρτώμενων μελών σύμφωνα με τον Κ.Φ.Ε., όπως ισχύει, και έχει ετήσια εισοδήματα χαμηλότερα των 12.000 ευρώ και συνοικεί με αυτόν, έχει αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%, γ) υπάλληλος, ο οποίος, δυνάμει νόμου ή δικαστικής αποφάσεως, ασκεί κατ’ αποκλειστικότητα τη γονική μέριμνα τέκνου, που συνοικεί με αυτόν και ανήκει στην κατηγορία των εξαρτώμενων μελών σύμφωνα με τον Κ.Φ.Ε., όπως ισχύει, και έχει ετήσια εισοδήματα χαμηλότερα των 12.000 ευρώ, δ) υπάλληλος του οποίου ο σύζυγος ή η σύζυγος τίθεται σε διαθεσιμότητα δυνάμει του παρόντος νόμου, και ε) υπάλληλος, ο οποίος έχει ορισθεί δικαστικός συμπαραστάτης δυνάμει δικαστικής αποφάσεως και συνοικεί με τον συμπαραστατούμενο, ο οποίος έχει ετήσια εισοδήματα χαμηλότερα των 12.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο σημείο στο νόμο βάση του οποίου βγαίνουν στη διαθεσιμότητα 2500 συνάδελφοι, αναφέρει ρητά ότι εξαιρείται δημόσιος υπάλληλος ο οποίος έχει εξαρτώμενο μέλος (σύζυγο ή τέκνο) με αναπηρία τουλάχιστον 67% το οποίο εξαρτώμενο μέλος έχει ετήσιο εισόδημα χαμηλότερο των 12.000€.

Όπως μας καταγγέλθηκε επώνυμα από δύο μέλη της Ένωσής μας σήμερα, και μετά από επικοινωνία που υπήρξε με το Υπουργείο Παιδείας, δόθηκε οδηγία από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και βάση αυτής ως «εισόδημα» θεωρείται το συνολικό οικογενειακό και μάλιστα συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εργοδοτικών εισφορών, δηλαδή η λέξη εισόδημα ερμηνεύεται ως συνολικές ακαθάριστες αποδοχές! Αυτό σημαίνει ότι πρακτικά δεν εξαιρείται κανείς υπάλληλος της κατηγορίας αυτής, αφού δεν υπάρχει μισθωτός του Δημοσίου με ακαθάριστες οικογενειακές αποδοχές κάτω από 12.000€!

Καλέσαμε το Υπουργείο να μας απαντήσει τι ισχύει τελικά αλλά και την ΟΛΜΕ να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για άρση της συγκεκριμένης αδικίας.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις αλλά φαίνεται ότι η κοροϊδία του εκπαιδευτικού κόσμου δεν έχει τέλος…

Για την Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Ο Πρόεδρος Ο ΓραμματέαςΚατσαρός Κώστας Κούστας ΚώσταςTags: Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα