Α ΕΛΜΕ Αχαϊας: Κάλεσμα συναδέλφων στα γραφεία της ΕΛΜΕ για το θέμα των συγχωνεύσεων - καταργήσεων σχολείων

Tweet

Πάτρα, 25/11/2013

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX : 2610 - 278776
[email protected]

http://aelmeahaias.wordpress.com

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ

ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ συναντήθηκε την Τετάρτη, 13-11-2013, με τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης προκειμένου αφενός να ενημερωθεί για τις προθέσεις της σχετικά με την εγκύκλιο για συγχωνεύσεις σχολείων που απεστάλη και ζητούσε τις προτάσεις των Διευθυντών Εκπαίδευσης μέχρι 20-11-2013 και αφετέρου να επαναλάβει την εναντίωσή του σε ενδεχόμενο συγχωνεύσεων στην περιοχή μας.

Η Διευθύντρια μας είπε πως θα επεδίωκε συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης την προηγούμενη Δευτέρα, 18-11-2013. Τόνισε ότι δεν είναι στην πρόθεσή της να προτείνει συγχωνεύσεις και ότι δεν υπήρξε ακόμη καμιά πίεση από το Υπουργείο προς την ίδια για το θέμα. Σε ερώτησή μας αν θα μας ενημερώσει σε περίπτωση που υπάρχουν πιέσεις απάντησε θετικά. Στις 20/11/2013 η Διευθύντρια δεν καταχώρησε καμία πρόταση για συγχωνεύσεις στο survey.

Την Πέμπτη, 21/11/2013, πραγματοποιήσαμε διαμαρτυρία στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης για θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας, μεταξύ των οποίων και οι μεταβολές των σχολικών μονάδων. Ο ΠΔΕ μας είπε αρχικά πως δεν θα προτείνει μεταβολές. Κατόπιν σε ερώτησή μας εάν υπάρχει κίνδυνος για συγχωνεύσεις συστεγαζόμενων σχολικών μονάδων, απάντησε ζητώντας τη γνώμη μας για πιθανή συγχώνευση κάποιων από αυτά τα σχολεία (κατονόμασε μερικά ως παράδειγμα) και μας είπε πως όποια και αν είναι η καταχώρηση που πρόκειται να κάνει στο survey θα μας ενημερώσει έγκαιρα.

Επειδή είναι προφανές ότι το ενδεχόμενο πιέσεων για συγχωνεύσεις ή καταργήσεις είναι ανοικτό λόγω της συγκυρίας (ελλείψεις προσωπικού, απουσία διορισμών, έλλειψη πιστώσεων) και ότι το όλο θέμα πιθανόν ξεπερνάει τις όποιες προθέσεις της Διοίκησης, η ΕΛΜΕ οφείλει να κρατήσει τον ενεργητικό και παρεμβατικό της ρόλο, όπως έπραξε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, για να αντιμετωπίσει και να αποτρέψει κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

Στην κατεύθυνση αυτή και επειδή η θητεία του ΔΣ ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες, καλούμε τους συναδέλφους των συστεγαζόμενων σχολείων και όποιον άλλον επιθυμεί την Δευτέρα 25/11/2013 και ώρα 19:30 στα γραφεία της ΕΛΜΕ για ενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων και σχεδιασμό δράσεων και ενεργειών για την αποτροπή πιθανής καταχώρισης προτάσεων για συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων στο survey (έως τις 8/01/2014) από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Σταμούλης Θόδωρος Ψαρράς Σπύρος

Tags: Α ΕΛΜΕ Αχαϊας Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα