Α ΕΛΜΕ Αχαϊας: Επείγον κάλεσμα Δ/ντών σχολείων, αντιπροσώπων και ανοικτής επιτροπής αγώνα της περιοχής μας μετά την 3η εγκύκλιο για την ΑΕΕ

Tweet

Επείγον κάλεσμα Δ/ντών σχολείων, αντιπροσώπων και ανοικτής επιτροπής αγώνα της περιοχής μας μετά την 3η εγκύκλιο για την ΑΕΕ

Η Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας χαιρετίζει τους εκατοντάδες συναδέλφους που συλλογικά και ενωτικά στους συλλόγους τους στα σχολεία της

περιοχής μας στάθηκαν απέναντι στο πρώτο βήμα (ΑΕΕ) της επιχειρούμενης «Αξιολόγησης» που κατηγοριοποιεί τα σχολεία και καθηλώνει μισθολογικά και βαθμολογικά τους εκπ/κούς, προετοιμάζοντας νέες δεξαμενές υποψηφίων απολυμένων.

Το ΥΠΑΙΘ είναι σε πανικό από την ομόφωνη και ομόθυμη αντίδραση του κλάδου και αποτέλεσμα του πανικού του είναι η έκδοση και νέας εγκυκλίου σύμφωνα με την οποία ανατίθεται στους Δ/ντές των Σχολείων η συγκρότηση των ομάδων εργασίας, καταργώντας τις αρμοδιότητες των συλλόγων διδασκόντων και ερμηνεύοντας κατά το δοκούν τη σχετική νομοθεσία που το ίδιο έχει θεσπίσει (Π. Δ. 152/2013) και (άρθρο 39, παρ.15, ΦΕΚ1340/2002).

Η επιχείρηση να εμπεδωθεί «κουλτούρα αξιολόγησης» στις σχολικές μονάδες, που αποτελούσε και το βασικό στόχο της πολιτικής του ΥΠΑΙΘ μέχρι σήμερα απέτυχε παταγωδώς, καθώς συνάντησε την καθολική αντίσταση των εκπαιδευτικών.

Η νέα εγκύκλιος του υπουργείου παιδείας αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο της αξιολόγησης. Μπροστά στον κίνδυνο οι αποφάσεις συλλόγων διδασκόντων να πάρουν μορφή χιονοστιβάδας προχωρά σε μια τρίτη - μετά την εισαγωγική στις 23.10.2013 - κατά σειρά εγκύκλιο για το ίδιο θέμα (οι προηγούμενες εγκύκλιοι στις 10/12/2013 και στις 6/3/2014) και απαιτεί από τους Δντές σχολικών μονάδων να ορίσουν οι ίδιοι τις ομάδες εργασίας μέχρι τις 04 –04 –2014.

Μάλιστα ζητά από τους Περιφερειακούς Δ/ντές να αποστείλουν, μέχρι 11–04–2014, στο γραφείο του Δ/ντή του Υπουργού Παιδείας, απειλώντας έμμεσα ακόμα και τα στελέχη εκπ/σης που το ίδιο το ΥΠΑΙΘ διόρισε, πίνακα με τα σχολεία στα οποία τυχόν δεν έχει ολοκληρωθεί η συγκρότηση των «ομάδων εργασίας».

Μπροστά σε αυτές τις καταιγιστικές εξελίξεις:

1) καλούμε τους Διευθυντές των σχολείων της περιοχής μας να μην προχωρήσουν σε ενέργειες εφαρμογής της εγκυκλίου της επόμενες μέρες, ώστε να υπάρχει η θέση της ΟΛΜΕ που συνεδριάζει την Τετάρτη 28-3-2014 και της ΕΛΜΕ που συνεδριάζει την Πέμπτη 29-3-2014.

2) τους αντιπροσώπους σχολείων και την ανοικτή επιτροπή αγώνα σε συνάντηση την Πέμπτη 27-3-2014 και ώρα 7.00 μ.μ στα γραφεία της ΕΛΜΕ ώστε από κοινού να εξετάσουμε την από εδώ και πέρα πορεία μας με συλλογικό τρόπο.

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Ψαρράς Σπύρος Μπούρδαλας Παναγιώτης

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ,

ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX: 2610 - 278776
[email protected],

http://aelmeahaias.wordpress.com

Πάτρα, 25/03/2014

Tags: Α ΕΛΜΕ Αχαϊας Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα