Α ΕΛΜΕ Αχαΐας: Η μάχη για την μη θεληματική συμμετοχή στην ΑΕΕ κορυφώνεται

Tweet

Μετά και την νέα εγκύκλιο του ίδιου του Υπουργού Παιδείας για την ΑΕΕ

Η μάχη για την μη θεληματική συμμετοχή στην ΑΕΕ κορυφώνεται

Συναδέλφισσες, -οι

Ήδη στα 16 σχολεία

που ανακοινώσαμε την Δευτέρα άλλα δέκα σχολεία έχουν προστεθεί με ομόφωνες αποφάσεις για μη θεληματική συμμετοχή στις «ομάδες εργασίας» της ΑΕΕ στην περιοχή στις πρώην Α΄ και Δ’ περιοχές της Αχαΐας (1ο, 4ο, 7ο και 11ο ΓΕΛ Πάτρας, 10ο και11ο Γυμν. Πάτρας, Γυμν. Αγ. Βασιλείου, 1ο Γυμν. Παραλίας, Γυμν. Λακκόπετρας, Γυμν. – Λ.Τ. Ριόλου).

Το Δ.Σ της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας, σε ανοικτή συνεδρίαση με δεκάδες αντιπροσώπους σχολείων και μέλη της ανοικτής επιτροπής αγώνα, ανάμεσα στα άλλα έχει αποφασίσει:

1) Καλεί το ΔΣ της ΟΛΜΕ - και με βάση την σχετική του απόφαση - να διερευνήσει άμεσα, λόγω και του ασφυκτικού χρονικού πλαισίου που θέτει ο Υπουργός Παιδείας του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» τη δυνατότητα προσωρινής διαταγής ή εξωδίκου σε σχέση με την νέα εγκύκλιο για την ΑΕΕ.

2) Συγκαλεί Γεν. Συνέλευση τη Δευτέρα 31-3-2014 στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας και ώρα 7.00μμ.

Επικουρικά θέλουμε σημειώνουμε ακόμα:

α) Παίρνουμε κατά το δυνατόν ομόφωνες αποφάσεις μη θεληματικής συμμετοχής στις «ομάδες εργασίας» για να μη τις νομιμοποιήσουμε και φυσικά τις προσυπογράφουμε στο πρακτικό του συλλόγου. Ούτως ή άλλως θα συνεδριάσουν αυτές τις μέρες όλοι οι σύλλογοι διδασκόντων. Πάνω σ’ αυτές θα πατήσουμε στο επόμενο διάστημα σε κάθε περίπτωση. Σημειώνουμε ότι με βάση τη τελευταία εγκύκλιο (24-3-2014) οι σύλλογοι θα κληθούν εντός του Μαΐου να πάρουν τις τελικές αποφάσεις για την ΑΕΕ….

β) Καλούμε άλλη μία φορά τους Διευθυντές των σχολείων να μη χρησιμοποιούν ούτε το «καρότο» της δήθεν καλής «ατομικής αξιολόγησης», ούτε το «μαστίγιο» της δήθεν υποχρεωτικότητας, ώστε να αποφύγουν αυτές τις αποφάσεις στους συλλόγους. Μια τέτοια στάση δεν τιμά παιδαγωγούς και δημοκρατικούς διευθυντές.

γ) Το ΔΣ της ΕΛΜΕ, πέρα από πιθανές πρωτοβουλίες Διευθυντών, διερευνά τη δυνατότητα και συλλογικής αντίστασης μέσω του σωματείου.

δ) Σε περίπτωση που λίγοι διευθυντές θέλουν να γίνουν «βασιλικότεροι του βασιλέως» και «βιάζονται» να ορίσουν μόνοι τους «ομάδες εργασίας», τους υπενθυμίζουμε ότι έχουν ιδιαίτερο πρακτικό να τις … σημειώσουν.

ε) Καλούμε την Διευθύντρια ΔΕ Αχαΐας και τον Περιφερειακό Δ/ντή Δυτ. Ελλάδας να στηρίξουν τη Δημοκρατική δομή των συλλόγων διδασκόντων των σχολείων, γιατί αποτελεί βασικό πυλώνα ώστε το σχολείο να μη μετατραπεί σε κάτεργο των εκπαιδευτικών, φυλακή των μαθητών και χαρά επιχειρήσεων –χορηγών.

στ) Καλούμε γονείς και φορείς των τοπικών κοινωνιών να αναδείξουμε μαζί όλο το πλέγμα του «νέου σχολείου»: α) του ολισθηρού δρόμου του αυταρχισμού, τις διαθεσιμότητες/απολύσεις/εργασιακής εξουθένωσης/μείωσης και εξαφάνισης της παιδαγωγικής ελευθερίας για εκπαιδευτικούς και β) τη νέα επικίνδυνη ατραπό για τους μαθητές με οροφή το εννιάχρονο υποχρεωτικό σχολείο, την μεταγυμνασιακή κατάρτιση (ΣΕΚ) από τη νέα χρονιά, τη συρρίκνωση των ΕΠΑΛ υπέρ της κατάρτισης και της ιδιωτικοποίησης που ξεκίνησε με 19 λιγότερες ειδικότητες από τον Ιούλιο του 2013, με τις τράπεζες θεμάτων από την φετινή Α΄ Λυκείου και με όλα τα νέα μέτρα που πιλοτικά έχουν εισαχθεί στα λεγόμενα (πειραματικά) Πρότυπα σχολεία…

Το νέο σχολείο που φέρνουν είναι πολύ παλαιό

Από την συλλογική αντίσταση στην συλλογική ανατροπή

Ή Εμείς ή αυτοί

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Ψαρράς Σπύρος Μπούρδαλας Παναγιώτης

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ, ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX: 2610 - 278776
mail: [email protected], http://aelmeahaias.wordpress.com

Πάτρα, 30/03/2014

Tags: Α ΕΛΜΕ ΑχαϊαςΑΕΕαξιολόγηση Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα