Zήτηση για Ελληνες μηχανικούς σε Αγγλία και Μέση Ανατολή

Εργασία

Zήτηση για Ελληνες μηχανικούς σε Αγγλία και Μέση Ανατολή

Μία δυναμική πρωτοβουλία εξεύρεσης προσωπικού, στο πλαίσιο της οποίας δεσμεύεται να προσλάβει τα επόμενα χρόνια έναν σημαντικό αριθμό εξειδικευμένου προσωπικού από την Ελλάδα, ανακοίνωσε η Hyder Consulting, πολυεθνική εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα μηχανικής και σχεδιασμού.

Η εταιρεία

θα προσλάβει κυρίως Ελληνες μηχανικούς, οι οποίοι αναμένεται να απασχοληθούν στα έργα της Hyder στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Μέση Ανατολή.

Πιο συγκεκριμένα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι μηχανικοί θα απασχοληθούν σε διάφορα έργα κατασκευής σηράγγων, σιδηροδρομικών γραμμών, εγκαταστάσεων κοινής ωφέλειας καθώς και σε έργα που σχετίζονται με τη χωροταξία, την ανέγερση κτιρίων αλλά και σε έργα για το περιβάλλον.

Οι μηχανικοί θα απασχοληθούν μεταξύ άλλων σε κατασκευές σηράγγων, σιδηροδρομικών γραμμών, δικτύου μετρό καθώς και σε έργα υποδομής για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022

Στη Μέση Ανατολή θα εργαστούν για την κατασκευή του πρώτου δικτύου μετρό στην Ντόχα, καθώς και στα έργα υποδομής εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

«Αναζητούμε τα καλύτερα ταλέντα από ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων, όπως σχεδιαστές, κατασκευαστές και μηχανικούς, σε οποιοδήποτε στάδιο της σταδιοδρομίας τους, από πολλά υποσχόμενους αποφοίτους μέχρι και έμπειρους επαγγελματίες, προκειμένου να μας βοηθήσουν στην ανάπτυξη αυτών των κορυφαίων έργων», ανέφερε η διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού και επικοινωνιών του Ομίλου Hyder, Misti Melville, σχετικά με τις νέες προσλήψεις.

Περιζήτητες ειδικότητες
Το «Εθνος-Εργασία», αναζητώντας περισσότερες εξειδικευμένες πληροφορίες αναφορικά με τις επικείμενες προσλήψεις Ελλήνων, επικοινώνησε με τη Hyder Consulting, η οποία δέχθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του:

Σε ποιους τομείς μπορούν να απασχοληθούν οι Ελληνες;

Η Hyder Consulting δραστηριοποιείται στις εξής τρεις κατηγορίες έργων υποδομής: Α) Μεταφορές: συγκοινωνίες, αυτοκινητόδρομοι, σιδηρόδρομοι, γέφυρες, μετρό. Β) Αγαθά: νερό, λύματα, όμβρια ύδατα, άρδευση. Γ) Ακίνητα: κτίρια, περιβαλλοντικά έργα, γεωτεχνικά έργα. Οι Ελληνες υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να απασχοληθούν στη σχεδίαση και την κατασκευαστική επίβλεψη τέτοιων έργων μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για εργασία στην Hyder.

Ποια είναι τα προσόντα που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι;

Οι Ελληνες μηχανικοί με εμπειρία στα προαναφερθέντα έργα θεωρούνται κατάλληλοι για τις θέσεις που προκηρύσσει και πρόκειται να προκηρύξει η εταιρεία μας. Ειδικά στις χώρες του Κόλπου οι υποψήφιοι για τις θέσεις μηχανικών πρέπει να κατέχουν πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών. Επιπλέον, κατά διαστήματα «ανοίγουν» θέσεις στη διαχείριση ανθρώπινων πόρων και στις τεχνολογίες πληροφοριών.

Πού υποβάλλονται οι αιτήσεις;

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τις «ανοικτές» θέσεις της Hyder και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στην ιστοσελίδα:www.hyderconsulting.com.

Πώς είναι οι συνθήκες ζωής στις χώρες του Κόλπου;

Σε γενικές γραμμές οι εκπατρισμένοι που ζουν και εργάζονται στις χώρες του Κόλπου απολαμβάνουν ένα υψηλό βιοτικό επίπεδο. Παρότι ο ισλαμικός πολιτισμός είναι αυτός που επικρατεί, ο δυτικός τρόπος ζωής γίνεται αποδεκτός από τους ντόπιους.

Συγκεκριμένα, λαμβάνουν χώρα πολλά πολιτιστικά δρώμενα, όπως συναυλίες, κινηματογραφικές ταινίες και αθλητικά γεγονότα.

Γενικά, οι χώρες του Κόλπου είναι πολιτικά σταθερές και ασφαλείς.

Το κόστος ζωής δεν είναι ιδιαίτερα χαμηλό, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν φόροι.

Οι επικοινωνίες καθώς και οι αεροπορικές συγκοινωνίες είναι καλά αναπτυγμένες.

Hyder Consulting
Μετρά 4.000 υπαλλήλους και 150 χρόνια εμπειρίας

Η Hyder Consulting, που έχει την έδρα της στο Λονδίνο, μετρά 150 χρόνια εμπειρίας στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και σχεδιασμού, με ιδιαίτερη ειδίκευση στους τομείς των ακινήτων, των μεταφορών, των έργων κοινής ωφέλειας και του περιβάλλοντος.

Σημαντικά έργα
Η εταιρεία έχει αναλάβει στο παρελθόν σημαντικά έργα όπως το Μπουρτζ Χαλίφα -το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο-, τη γέφυρα του Σίδνεϊ, την πρόσφατη αναδιαμόρφωση του υπέργειου σιδηροδρομικού δικτύου του Λονδίνου κ.ά.

Τα τελευταία χρόνια, η Hyder Consulting επεκτείνει τις δραστηριότητές της στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Μέση Ανατολή, προσφέροντας σημαντικές ευκαιρίες εργασίας.

Συνολικά, η εταιρεία απασχολεί 4.000 εργαζόμενους στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αυστραλασία.

Στην παρούσα φάση προκηρύσσει μέσω της ιστοσελίδας της την πλήρωση 172 θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο.

Οι θέσεις αφορούν στη συντριπτική πλειοψηφία τους ηλεκτρολόγους, μηχανολόγους, ηλεκτρονικούς, σχεδιαστές και γεωτεχνικούς.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

ΕΘΝΟΣ

Η alfavita.gr προσπαθεί να δημοσιεύει τις πιο έγκυρες αγγελίες εύρεσης εργασίας. Στα πλαίσια αυτά όσοι ενδιαφέρονται για εργασία μπορούν να επισκέπτονται την κεντρική μας σελίδα για την "εύρεση εργασίας". Επίσης όσοι είναι ...κολλημένοι με το facebook μπορούν να επισκέπτονται και τη σελίδα μας "βρίσκω δουλειά". Η ενημέρωση είναι συνεχής και άμεση και στις δύο σελίδες.

Επιλέξτε την alfavita.gr για να βρείτε δουλειά.
Σε περίπτωση που έχετε κάποια παρατήρηση, στείλτε μας μέιλ στο [email protected]. Αν πάλι θέλετε να αναρτήσετε τη δική σας αγγελία, εντελώς δωρεάν, πατήστε ΕΔΩ

Tags: βρίσκω δουλειάΘέσεις εργασίαςαγορά εργασίαςεργασίαεύρεση εργασίας
Keywords
Αναζητήσεις
μηχανολογοι μηχανικοι τη ζητηση εργασιας εχουν στην αγγλια, αναζητηση εργασιας για μηχανικους αυτοκινητων αγγλια
Τυχαία Θέματα