To CNN απέσυρε δημοσιογράφο από τη Γάζα γιατί έβρισε τους Ισραηλινούς

Tweet

Το CNN απέσυρε την ανταποκρίτριά του Diana Magnay από την αποστολή που είχε να καλύπτει τα γεγονότα Ισραήλ Παλαιστίνης ύστερα από τη δημοσίευση στο tweeter της ενός χαρακτηρισμού των Ισραηλινών. Αποκάλεσε "αποβράσματα" τους Ισραηλινούς που ζητωκραύγαζαν τον βομβαρδισμό της Γάζας.

Η Huffington Post

αναφέρει ότι οι Ισραηλινοί την είχαν απειλήσει και πιέσει κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ και αυτή αντέδρασε οργισμένα στο λογαριασμό της στο tweeter.

Η ίδια αναφέρουν ότι μετάνιωσε για το χαρακτηρισμό και ότι τον έκανε ύστερα από την πίεση που δέχτηκε.

Το CNN πήρε την Diana Magnay από το Ισραήλ και την πήγε στη Μόσχα. Το τελευταίο της ρεπορτάζ ήταν όταν βρισκόταν σε έναν λόφο κοντά στα σύνορα Ισραήλ Γάζας και ακούγονταν οι ζητωκραυγές των Ισραηλινών κάθε φορά που έπεφτε βομβα στη Γάζα.

Δεν είναι η πρώτη δημοσιογράφος που για αποσύρεται από τα ξένα δίκτυα, το ίδιο είχε γίνει και λίγες ημέρες πριν από το NBC που απέσυρε τον δημοσιογράφο Αϊμάν Μοϊελντίν χωρίς να δοθούν εξηγήσεις πρόσφατες, όμως, διαγραφές αναφορών του για τη Γάζα από τους προσωπικούς λογαριασμούς του δημοσιογράφου θεωρούνται σχετικές και με την απομάκρυνσή του. Αυτές οι κινήσεις έχουν εξοργίσει γενικά το ξένο δημοσιογραφικό κόσμο.

Tags: cnnNBCΓάζαΙσραήλΠαλαιστίνη Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα