H Δημιουργικότητα στην Εκπαίδευση - 5ο πανελλήνιο συνέδριο στη Δράμα

Tweet

Δράμα, 11 Ιουνίου 2014

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

(ΕΤ.Ε.Α.Δ.)

Ταχ. Θυρίδα:150, 66 100 Δράμα

Πληροφορίες: Κατερίνα Σαραφίδου

Τηλ. : 2521351433, 6944611137

FAX: 2521351425

[email protected]

http://eteadramas.weebly.com

2η Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η Επιστημών Αγωγής Δράμας, έχει προγραμματίσει την πραγματοποίηση του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της στη Δράμα

28 και 29 Noεμβρίου 2014 με γενικό θέμα:

«H Δημιουργικότητα στην Εκπαίδευση»

Το Συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε επιστήμονες των ΑΕΙ, ΑTΕΙ, σε ερευνητικά ιδρύματα, σε φοιτητές και σε εκπροσώπους κυβερνητικών και μη φορέων.

Η επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου απαρτίζεται από τα παρακάτω πρόσωπα:

Άλκηστις Κοντογιάννη , Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Κωνσταντίνος Ντίνας, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας

Ελένη Ταρατόρη Καθηγήτρια Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Δημήτριος Χατζηδήμου Καθηγητής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Αδαμάντιος Παπασταμάτης Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Γαλήνη Ρεκαλίδου Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Τριαντάφυλλος Κωττόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας

Αντώνης Λενακάκης, Επίκουρος Καθηγητής Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Φωτεινή Παπαντωνίου, Επίκουρος Καθηγήτρια, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Πελαγία Στραβάκου Επίκουρος Καθηγήτρια, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Κλειώ Σέμογλου, Ε. Ε. ΔΙ.Π. Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας

Κατερίνα Σαραφίδου Σχολική Σύμβουλος, Διδάκτωρ Παιδαγωγικής

Παντελής Δεμίρογλου, Εκπαιδευτικός, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας

Η ημερομηνία κατάθεσης περιλήψεων (30-06-2014) παρατείνεται μέχρι τις 20 -07-2014.

Το δικαίωμα συμμετοχής στο Συνέδριο, έχει οριστεί στο ποσό των 60 € για τους εισηγητές, των 20 € για τους συνέδρους και ειδική τιμή των 10 € για τους μη εισηγητές συνέδρους προπτυχιακούς/ές φοιτητές/τριες ή σπουδαστές/στριες. Στις τιμές αυτές περιλαμβάνεται η παραλαβή του φακέλου, ο οποίος θα περιλαμβάνει τη γραφική ύλη, το CD των Πρακτικών, και τη βεβαίωση συμμετοχής (για τους εισηγητές βεβαίωση κατάθεσης εισήγησης). Επίσης, περιλαμβάνεται και ο καφές για τα διαλείμματα.

Σε μη συμμετέχοντες εισηγητές στο συνέδριο δε θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής της εισήγησής τους, ακόμα κι αν η εισήγηση είναι ομαδική και παρουσιαστεί από άλλο σύνεδρο.

Μέλη της οργανωτικής και επιστημονικής επιτροπής συμμετέχουν χωρίς παράβολο.

Τα Πρακτικά του Συνεδρίου δεν θα πωληθούν αυτοτελώς για ένα έτος μετά τη λήξη του. Η τιμή τους ως έργο θα καθορισθεί μετά τις 29 Νοεμβρίου 2015.

Το ποσό της συμμετοχής των εισηγητών συνέδρων θα καταβληθεί έως τις 15 Οκτωβρίου 2014 στο τραπεζικό λογαριασμό Eurobank της ΕΤΕΑΔ με αριθμό 0250 09 0101529877 στο Κατάστημα 0250 Δράμας, στο όνομα του ταμία της ΕΤΕΑΔ κ. Κωνσταντίνου Τουμπαλίδη και στη συνέχεια θα αποστέλλεται το απόκομμα της απόδειξης ηλεκτρονικά στο e-mail της εταιρείας [email protected], ενώ για τους μη εισηγητές συνέδρους μέχρι και την ημέρα της έναρξης του Συνεδρίου στον ίδιο τραπεζικό λογαριασμό ή κατά την είσοδο στον χώρο που θα πραγματοποιηθεί με μετρητά.

Ο χρόνος της ανακοίνωσης δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 15 λεπτά. Τα αρχεία των παρουσιάσεων (powerpoint, videos, pictures κλπ) θα κατατεθούν έως την 20η Νοεμβρίου 2014 (σφραγίδα ταχυδρομείου)στη διεύθυνση Ταχ. Θυρίδα:150, 66 100 Δράμα και δεν θα ξεπερνούν τα 30 slides. Τα αρχεία θα πρέπει να αποσταλούν ταχυδρομικά σε CD ή DVD ή και να ειδοποιηθεί τηλεφωνικά η κα Κατερίνα Σαραφίδου.

Οι εισηγητές πρέπει να αποστείλουν την εργασία τους, μέχρι τις 25-10-2014 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected], ενημερώνοντας παράλληλα, τηλεφωνικά την κα Κατερίνα Σαραφίδου στα τηλέφωνα: 6944611137/2521351433. Το κείμενο πρέπει να γραφεί σε Microsoft Word 2003 και προγενέστερο δηλαδή με προέκταση αρχείου «.doc» και όχι «.docx».

Οι εργασίες θα είναι γραμμένες σε Α4, διάστιχο «μονό», γραμματοσειρά Times μεγέθους 12΄, με περιθώρια 4 εκ. δεξιά και αριστερά και 5,3 εκ. επάνω και κάτω. Η καθεμία ανακοίνωση θα είναι γραμμένη από 2500-3.000 λέξεις (συμπεριλαμβανομένων και των πινάκων, της βιβλιογραφίας και της περίληψης).

Στην πρώτη σελίδα της εργασίας θα περιέχονται κατά σειρά:

1. Ο τίτλος της εργασίας (στοιχεία πεζά και Bold, μεγέθους 14΄ κεντραρισμένος).

2. Μία κενή γραμμή.

3. Το ονοματεπώνυμο του/των συγγραφέα/ων (πρώτα όνομα, μετά επώνυμο, χωρισμένα με κόμμα αν είναι περισσότερα του ενός), στοιχεία Italic, μεγέθους 14΄, κεντραρισμένα.

4. Δύο κενές γραμμές.

5. Θα ακολουθεί το κυρίως κείμενο (στοιχεία μεγέθους 12΄). Οι τίτλοι των ενοτήτων ή κεφαλαίων θα γραφούν σε πεζά, 12’ bold, στοιχημένοι αριστερά.

6. Βιβλιογραφικός πίνακας.

7. Περιλήψεις της εργασίας στην ελληνική (διορθωμένη, αν χρειάζεται, σε σχέση μ’ αυτήν που εγκρίθηκε) και στην αγγλική ή τη γαλλική ή τη γερμανική γλώσσα, το πολύ 10 σειρές η ελληνική και άλλες τόσες η ξενόγλωσση (στοιχεία μεγέθους 12΄).

8. Πλήρη στοιχεία του/των συγγραφέα/ων (ονοματεπώνυμο, ιδιότητα, διεύθυνση με Τ.Κ., τηλέφωνο, Fax και e-mail).

Οι (υπο-)σημειώσεις, οι παραπομπές και η βιβλιογραφία θα είναι γραμμένες στο τέλος της εργασίας. Επιπλέον, υπογραμμίζουμε τα παρακάτω: (α) η πρώτη παράγραφος της εργασίας, του κεφαλαίου, ή της ενότητας δεν χρειάζεται εσοχή, (β) μετά από οποιοδήποτε σημείο στίξης αφήνουμε ένα λευκό διάστημα, (γ) το δείκτη των υποσημειώσεων τον γράφουμε μετά από το κόμμα, από την τελεία ή από όποιο άλλο σημείο στίξης, (δ) δεν χρειάζονται τα «σ.», ή «σσ.», ή «σελ.» μπροστά από τον σελιδάριθμο, (ε) στα τονιζόμενα αρχικά κεφαλαία φωνήεντα βάζουμε τον τόνο και (στ) οι συντομογραφίες, αναφέρονται την πρώτη φορά ολογράφως.

Η βιβλιογραφία συνδέεται στο σύνολό της με θέσεις μέσα στο κείμενο που απαιτούν βιβλιογραφική αναφορά εντός του κειμένου και σε παρενθέσεις με αναφορά του συγγραφέα και μετά από κόμμα τη χρονολογία του δημοσιεύματος π.χ. (Dawkins, 1950). Η βιβλιογραφία ακολουθεί αμέσως μετά από το σώμα της εργασίας και προτάσσεται από τυχόν πίνακες, από γλωσσάρια, ευρετήρια κ.ά., σύμφωνα με τα παρακάτω παραδείγματα:

Dawkins Richard M., Forty – Five Stories from the Dodekanese, Cambridge, University Press, 1 1950.Σε ειδικότερες περιπτώσεις ισχύουν τα παρακάτω:

δημοσιεύματα με επιμελητή:

Noe, Alfred (επιμ.), Der Philhellenismus in der Westeuropaischen Literatur. 1780-1830, Άμστερνταμ, Rodopi, 1994

δημοσιεύματα σε περιοδικές εκδόσεις:

Σαββίδης, Γ. Π., «Η 21η Απριλίου 1967 και Εσύ», Ιστός, 5 (Πάσχα 1992) 42-43 [αναδημ. στο Γ.Π. Σαββίδης, Φύλλα Φτερά, Αθήνα, Ίκαρος, 1995, 266-68]

δημοσιεύματα σε συλλογικούς τόμους:

Hirst, P.H., «What is teaching?», στο R.S. Peters, Philosophy of education, Oxford University Press, 1973

δημοσιεύματα σε πρακτικά συνεδρίων:

Κατσίκη-Γκίβαλου,΄Αντα. Πρακτικά συνεδρίου [εδώ ο τίτλος κι αυτός με πλάγια]. Αθήνα, [πιθανώς και εκδοτικό οίκο εδώ], 2004, 368-373

λήμματα σε εγκυκλοπαίδειες ή λεξικά:

Εγκυκλοπαίδεια «Πυρσός», λ. «ψαχνό», ονοματεπώνυμο ή αρχικά του συντάκτη (εφόσον το λήμμα υπογράφεται)

άρθρα κ.ά. σε εφημερίδες:

Θεοδωρίδης, Πάνος, «Ζακ Ντιφίτ», εφ. Έθνος (ένθετο), 5 Ιουνίου 1884, 8 στήλη 3

· ψηφιακές πηγές. Αναγράφουμε πρώτα τα στοιχεία του βιβλίου, του άρθρου κ.λπ με λογική σειρά ίδια όπως του έντυπου:

Deakin University, «References, notes and other lists of texts», Deakin University Publishing Manual, http://www2.deakin.edu.au/lrs/pub_manual, 30 Μαΐου 1997 (πρόσβ.: 15 Ιουνίου 1997)

Παρακαλούμε να δώσετε ιδιαίτερη έμφαση στις οδηγίες συγγραφής, ώστε να διευκολύνετε το έργο της στοιχειοθεσίας και της ομοιομορφίας των πρακτικών.

Τέλος, σχετική πρόσκληση μαζί με το πλήρες και οριστικό πρόγραμμα του Συνεδρίου, όπως και κάθε πληροφορία θα τεθεί έγκαιρα στη διάθεση των εισηγητών και όλων των ενδιαφερόμενων μέσω διαρκούς επικοινωνίας και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΤΕΑΔ: http://eteadramas.weebly.com

Για την Οργανωτική Επιτροπή

Η Πρόεδρος Η Γραμματέας

Κατερίνα Σαραφίδου Κατερίνα Τσιλεπώνη

Tags: Εταιρεία Επιστημών Αγωγής ΔράμαςσυνέδριοΔράμα Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα