Bloomberg: Αναξιόπιστες βρήκαν οι Βρυξέλλες τις νέες προτάσεις και τις έστειλαν πίσω

Επεστράφη ως αναξιόπιστο το νέο σχέδιο που υπέβαλλε η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με το Bloomberg. Όπως μετέδωσε το Bloomberg, αξιωματούχοι που είδαν την ελληνική πρόταση είπαν στο πρακτορείο πως η πρόταση δεν είναι αξιόπιστη, κάνοντας λόγο για ένα «ασαφές αναμάσημα» προηγουμένων ελληνικών σχεδίων, ενώ και το γερμανικό πρακτορείο MNI τονίζει -επικαλούμενο πηγές της ΕΕ- πως είναι σχεδόν ίδια με την προηγούμενη, σημειώνοντας ότι

περιέχει μόνο μικρές αλλαγές.

Η Ελλάδα κατέθεσε σήμερα νέα πρόταση τριών σελίδων προς τους δανειστές της, σύμφωνα με πηγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική κυβέρνηση προτείνει, μεταξύ άλλων, αύξηση του ορίου εντόκων και συνδρομή του ESM για τα ομόλογα της EKT.

«Η Κομισιόν έχει λάβει μια νέα πρόταση από την Ελλάδα με μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να ξεκλειδώσουν τη χρηματοδότηση ώστε να καλυφθούν τα ανεπαρκή ταμειακά διαθέσιμα της χώρας και τώρα αξιολογείται», δήλωσε ευρωπαίος αξιωματούχος την Τρίτη.

Η πρόταση αναμενόταν αρχικά την περασμένη Πέμπτη συμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο η νέα ελληνική πρόταση είναι ένα κείμενο τριών σελίδων.

#BREAKING Greece submits new reform plan to creditors: European source

— Agence France-Presse (@AFP) June 9, 2015

#Greece: new proposal for creditors said to be 3-page long, only covering fiscal targets. Plus another 3 pages to roll #ECB bonds into ESM.

— Maxime Sbaihi (@MxSba) June 9, 2015

Tags: διαπραγμάτευσησυμφωνίαοικονομία
Keywords
Τυχαία Θέματα