Bitcoin κανόνι 500 εκ δολαρίων - Φόβοι και για επόμενο

Tweet

Κανόνι ύψους 500 εκ δολαρίων έριξε ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια Bticoin του πλανήτη το MtGox με έδρα την Ιαπωνία προκαλώντας τρικυμία στους λάτρεις του εικονικού νομίσματος. Και αυτό διότι το συγκεκριμένο ανταλλακτήριο είχε διακόψει εδώ και εβδομάδες τις συναλλαγές του επικαλούμενο τρύπα στα πληροφοριακά του συστήματα.

Το ίδιο όμως συνέβη και

με το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο του ψηφιακού νομίσματος Bitcoin, το BitStamp το οποίο επίσης τέθηκε εκτός λειτουργίας καθώς ισχυρίστηκε δέχτηκε κυβερνοεπίθεση . Η BitStamp ισχυρίζεται ότι δεν έχουν χαθεί χρήματα και επιπλέον ότι οι όποιες επενδύσεις έχουν γίνει δεν βρίσκονται σε κίνδυνο αλλά την ίδια εντύπωση είχε δώσει και το MtGox που από τις 25 Φεβρουαρίου χάθηκε από το διαδίκτυο και τώρα κατέθεσε αίτηση πτώχευσης με αποτέλεσμα να χαθούν τουλάχιστον 500 εκ δολάρια από τους επενδυτές-πελάτες του.

Πάντως οι ιαπωνικές αρχές δεν έχουν πειστεί από τις εξηγήσεις της εταιρίας και διερευνούν όλα τα ενδεχόμενα. Σε κάθε περίπτωση πάντως η εν λόγω πτώχευση αναμένεται να ανοίξει το ασκό του Αιόλου και να οδηγήσει σε χρεοκοπία το ίδιο το νόμισμα που δημιούργησε τεράστιες ελπίδες αλλά φαίνεται ότι έδωσε έδαφος για ένα καλοστημένο δίκτυο εξαπάτησης των επενδυτών που δεν είχαν επίγνωση των κινδύνων που αναλάμβαναν.

Πηγή: fpress

Tags: bitcoinοικονομία Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα