Bίντεο: Η στιγμή που ένοπλοι ανοίγουν πυρ μέσα στο Κοινοβούλιο του Καναδά

Ένοπλοι επιτέθηκαν στην περίβολο του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου του Καναδά με τουλάχιστον 30 πυροβολισμούς. Στο Διαδίκτυο και τα social media ήδη κυκλοφορούν σκληρές εικόνες από το περιστατικό, ενώ ένα βίντεο δείχνει τις στιγμές πανικού όταν οι ένοπλοι πυροβολούσαν εντός του Κοινοβουλίου. Από την ανταλλαγή πυρών σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας δράστης είναι νεκρός.

"Αυτή τη στιγμή αναζητούμε τους υπόπτους, δεν γνωρίζουμε εάν είναι ένας ή περισσότεροι", είπε ο αξιωματικός της αστυνομίας Μαρκ Σουσί στο πρακτορείο

Reuters και διευκρίνισε ότι εκτός από το Μνημείο των Πεσόντων και το κτίριο του κοινοβουλίου σημειώθηκαν επίσης πυροβολισμοί σε ένα εμπορικό κέντρο στο Rideau Centre, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί κανείς.

Κεντρική Φωτογραφία από @scottbix

Ο ένας από τους ενόπλους δράστε είναι πιθανό να έχει καταφύγει στη στέγη του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου, ανέφεραν αστυνομικοί.

Υπό την απειλή όπλου, οι δράστες άρπαξαν ένα κρατικό αυτοκίνητο με σκοπό να προσεγγίσουν με αυτό τις πύλες του κοινοβουλίου. Στον περίβολο του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου επιτρέπονται μόνο τα περιπολικά και τα αυτοκίνητα που διαθέτουν άδεια.

Updated map of downtown Ottawa, locations of the shootings http://t.co/YV1UIPYJJS pic.twitter.com/rdUoBr6rMu

Scott Bixby (@scottbix) October 22, 2014

Incredible shot: A woman gives mouth-to-mouth to a fallen soldier at the War Memorial http://t.co/YV1UIPYJJS pic.twitter.com/1YEtcEcVM5

Scott Bixby (@scottbix) October 22, 2014

Tags: ΚαναδάςΟττάβα Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα