8 πόδια, 1 μάτι, 2 τριχωτές κεραίες και κανένα... στόμα! Ένα μικροσκοπικό «τέρας» κάτω από τους πάγους της Αρκτικής!

Ένα νέο είδος, από τα πιο παράξενα που υπάρχουν, έχει ανακαλυφθεί από επιστήμονες κάτω από τους πάγους της Αρκτικής στον Καναδά. Πρόκειται για ένα... κρυφό «τέρας» του κόσμου του πλαγκτόν κόσμου με ένα μάτι, δύο τριχωτές κεραίες και χωρίς... στόμα!

Η ανακάλυψη του οκτάποδου πλάσματος έγινε τυχαία από διδακτορική φοιτήτρια του Πανεπιστημίου της Μανιτόμπα το 2014.

Η Aurelie Delaforge εργαζόταν σε ένα καταφύγιο στον κόλπο Cambridge, μελετώντας την ανθοφορία του φυτοπλαγκτόν και το ζωοπλαγκτόν. Με το

περίεργο πλάσμα να εμφανίζεται σε αρκετά δείγματα πάγου, η Delaforge σκέφτηκε ότι είναι πιθανό το είδος να κατοικεί μόνο στην περιοχή.

Έτσι επικοινώνησε με τον ερευνητή Wojciech Walkusz του Τμήματος Αλιείας και Ωκεανών, ενημερώνοντάς τον: "Έχω αυτό το alien"!

Λεπτομέρειες για το νέο είδος έχουν πλέον δημοσιευθεί στο περιοδικό ZooKeys, το οποίο έχει. Το πλάσμα εντάσσεται στην ίδια κατηγορία με έξι είδη πλαγκτόν σε παρόμοια πολικά γεωγραφικά πλάτη.

Un petit monstre découvert dans les eaux de l'Arctique canadien https://t.co/0bncT6YnF1 @umanitoba pic.twitter.com/7ceTPKQJ5P

— CRSNG / NSERC (@CRSNG_NSERC) 20 Οκτωβρίου 2017

Ωστόσο, το πλάσμα έχει κάποιες ανατομικές διαφορές από τα άλλα μικροσκοπικά πλαγκτον. Για παράδειγμα, διαθέτει ένα πιο μικρό πόδι οπλισμένο με αισθητήριες τρίχες.

Το μικρό "τέρας" είναι το πρώτο του είδους του που εντοπίζεται στον Καναδά, οδηγώντας τους ερευνητές να αναλογιστούν τι άλλα μυστικά εξακολουθούν να κρύβονται κάτω από τον αρκτικό πάγο.

"Όταν μελετάμε την Αρκτική, υπάρχουν ακόμα πράγματα που δεν γνωρίζουμε. Αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα", δήλωσε η Delaforge στο UM Today News.

"Το βρίσκω πολύ cool. Δεν είναι κάτι καθημερινό να ανακαλύπτεις νέα είδη και είναι απίστευτο. Δεν έψαχνα να βρω ένα νέο είδος για το διδακτορικό μου, αλλά για μένα προσωπικά που αγαπώ την ταξινόμηση, νομίζω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό, επειδή φέρνει νέες πληροφορίες για τη βιοποικιλότητα που υπάρχει στην Αρκτική ", ανέφερε η φοιτήτρια.

φυτοπλανγκτόνΕπιστήμηΑρκτικήΚαναδάςπεριβάλλον Tweet Stickers: Επιστήμη
Keywords
Τυχαία Θέματα