8 μυστικά που πρέπει να μάθετε για το τσάι

Tweet Κατηγορία: Κοινωνία

  Κάθε πράγμα σε αυτό τον κόσμο κουβαλάει τα μικρά μυστικά του και τα παρακάτω συνδέονται με το κινέζικο τσάι, οδηγώντας μας σε μονοπάτια απόλυτης απόλαυσης…

Η ξαφνική και ολοένα αυξανόμενη αγάπη για το τσάι με αφρόγαλα, χώρια από την έμπνευση του Sprite με γεύση πράσινο τσάι και άλλες παρόμοιες επιτυχημένες ή λιγότερο επιτυχημένες εμπνεύσεις, μπορούν πολλές φορές να μας κάνουν να ξεχάσουμε το νόημα ενός κλασικού, καλού φλιτζανιού με αχνιστό, μυρωδάτο τσάι.

Sun Yuping, ειδική επί του τσαγιού σε μεγάλη τσαγερί στη Σαγκάη, μίλησε στο CNNgo για τα 8 μυστικά που συνδέονται με το τσάι…

 

1. Η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για να πίνει κανείς πράσινο τσάι

 

Η εποχή έχει κομβική σημασία σε ό,τι έχει να κάνει με την ποιότητα και τη γεύση των φύλλων του τσαγιού. Συνήθως, το πράσινο τσάι συλλέγεται πριν το φεστιβάλ της Qingming σε φρέσκες παρτίδες, οι οποίες ονομάζονται xincha (νέο τσάι). Το Xincha έχει πολύ εντονότερη και μυρωδάτη γεύση όταν καταναλώνεται την άνοιξη. Κατά μία έννοια, νιώθεις σαν να πίνεις χορτάρι που μόλις μάζεψες από το λιβάδι, από την άποψη της φρεσκάδας (και όχι της γεύσης).

 

 

2. Ποτέ μην γεμίζετε μέχρι πάνω μια κούπα με τσάι

Όπως με το κρασί στη δυτική κουλτούρα, έτσι και με το τσάι στην Κίνα, πρώτα έρχεται η αίσθηση, μετά οι τρόποι και το concept και τέλος, η γεύση. Δεν πρέπει ποτέ να γεμίζετε το φλιτζάνι σας, καθώς κάτι τέτοιο θεωρείται μορφή αγένειας.

 

Την επόμενη λοιπόν, φορά που θα σας φέρουν μια τσαγιέρα, γεμίστε το φλιτζάνι σας μέχρι τη μέση του, εκφράζοντας τους λεπτούς σας τρόπους. Το 70% του φλιτζανιού είναι ο χώρος για το τσάι, το άλλο 30% είναι ο χώρος για τα συναισθήματά σας, όπως λένε οι ειδικοί του τσαγιού.

 

3. Η θερμοκρασία του νερού επηρεάζει τη γεύση του

 

Δεν ισχύει η εξίσωση «κάθε βραστό νερό είναι νερό για τσάι». Κάθε είδος τσαγιού θέλει και την κατάλληλη θερμοκρασία ανάμεσα στους 70 και 100 βαθμούς Κελσίου. Οι πελάτες στη Σαγκάη έχουν τη «νομιμοποίηση» να αρνηθούν την παραγγελία στο σερβιτόρο αν το τσάι τους δε βρίσκεται στη σωστή θερμοκρασία –η πολύ χαμηλή θερμοκρασία δεν αναπτύσσει ολόπλευρα τη γεύση του, ενώ η πολύ υψηλή την καταστρέφει.

 

4. Τσάι Kung fu για αληθινούς λάτρεις του τσαγιού

 

 

<
Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Alfa Vita