7.000 αιτήσεις δέχθηκε το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

7000 αιτήσεις δέχθηκε το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ιδιαίτερα μεγάλο ήταν και φέτος το ενδιαφέρον για εισδοχή στα προγράμματα σπουδών που θα προσφέρει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Υποβλήθηκαν συνολικά 7000 αιτήσεις για τα 24 διαφορετικά πεδία σπουδών του ΑΠΚΥ, εκδήλωση ενδιαφέροντος που σκιαγραφεί την μεγάλη ανάγκη για ευέλικτη, εξ αποστάσεως εκπαίδευση και καταδεικνύει τις τεράστιες δυνατότητες και τα οφέλη που το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει στον ενήλικο πληθυσμό σε σχέση

με την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τη διά βίου μάθηση.

Η ηλεκτρονική κλήρωση για την πλήρωση των θέσεων εισδοχής στα προπτυχιακά προγράμματα και τα προγράμματα σπουδών επιπέδου Μάστερ πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΑΠΚΥ στα Λατσιά, με ανοικτή πρόσκληση στο κοινό και στα ΜΜΕ. Οι υποψήφιοι φοιτητές έχουν ήδη ενημερωθεί για τη διαδικασία εγγραφής τους στο Πανεπιστήμιο, πλην των υποψηφίων διδακτόρων, οι οποίοι θα πληροφορηθούν τα αποτελέσματα σε μεταγενέστερο στάδιο.

Το γεγονός του μεγάλου ενδιαφέροντος που έδειξαν οι υποψήφιοι για φοίτηση στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες και την αβεβαιότητα στην αγορά εργασίας, επιβεβαιώνει την τεράστια απήχηση του Πανεπιστήμιου στην κοινωνία και την εδραίωσή του στον ελληνόφωνο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης. Το εύρος της εκδήλωσης ενδιαφέροντος ενισχύει, ακόμη, τον επιτελικό ρόλο του ΑΠΚΥ στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και παράλληλα, επαληθεύεται ο πρωταρχικός του ρόλος ως ένα Πανεπιστήμιο ανοικτό σε όλους, που προσφέρει - με ευέλικτα και ποιοτικά προγράμματα σπουδών - το δικαίωμα στη μόρφωση σε όσους το επιθυμούν για να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να υλοποιήσουν προσωπικούς ή επαγγελματικούς στόχους.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου θα λειτουργήσουν συνολικά τρία (3) πτυχιακά προγράμματα σπουδών και 21 μεταπτυχιακά προγράμματα επιπέδου Μάστερ – 17 στην ελληνική και τέσσερα (4) στην αγγλική γλώσσα. Περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των Προγραμμάτων Σπουδών και για τη διαδικασία εγγραφής των νέων φοιτητών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στον ιστότοπο του ΑΠΚΥwww.ouc.ac.cy ή επικοινωνώντας στο τηλέφωνο 2241600.

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 2.000 ευρώ

ΝΕΑΡΧΟΣ ΝΕΑΡΧΟΥ

LLB(Hons), MA, MPhil, PG Dipl (PR), MIPRA, MCIPR

Γραφείο Τύπου, Επικοινωνίας και Εκδηλώσεων

Τομέας Στρατηγικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας

Μονάδα Διεθνούς Συνεργασίας, Ανάπτυξης και Επικοινωνίας

Λεωφ. Γιάννου Κρανιδιώτη 33

Τ.Θ.12794, 2252 Λατσιά

Τηλ.: 00357 22 411730

Φαξ: 00357 22 411741

Ιστοσελίδα: www.ouc.ac.cy

Tags: Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Keywords
Τυχαία Θέματα