6 μήνες φυλάκιση του δημοσιογράφου Στρατή Μπαλάσκα για τη λέξη «νεοναζί»

Tweet

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης έκρινε την Τετάρτη ότι ο δημοσιογράφος δεν διέπραξε το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης δια του Τύπου, για το οποίο κατηγορήθηκε εξ” αρχής, αλλά κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της απλής εξύβρισης, για το οποίο του επιβλήθηκε εφέσιμη ποινή φυλάκισης έξη μηνών.

Η μήνυση σε βάρος του δημοσιογράφου κατατέθηκε ύστερα από δημοσίευμά του στην τοπική εφημερίδα της Μυτιλήνης

«Εμπρός» στο οποίο ασκούσε κριτική στον γνωστό από το παρελθόν για τις πολιτικές του απόψεις εκπαιδευτικό, ο οποίος με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είχε αναρτήσει στον προσωπικό του ιστοχώρο άρθρο με τίτλο «Το απόλυτο ψεύδος είναι ένα: Αυτό του Πολυτεχνείου του 1973″ συνοδευόμενο από δύο ανάλογες ταινίες μικρού μήκους.

Σύμφωνα με τη μήνυση ο εκπαιδευτικός δηλώνει ότι συκοφαντήθηκε από τις φράσεις “ο γυμνασιάρχης της Χρυσής Αυγής” και “ο γνωστός δεδηλωμένος νεοναζί – γυμνασιάρχης του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης”. Όμως, όπως δήλωσε ο κ. Μπαλάσκας στο koutipandoras.gr, «η κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης εξέπεσε, διότι το δικαστήριο έκρινε πως τα γραφόμενα ήταν αληθινά. Από τις λέξεις και φράσεις που χρησιμοποίησα, όπως «γυμνασιάρχης της Χρυσής Αυγής», μόνο ο χαρακτηρισμός «νεοναζί» κρίθηκε υποτιμητικός, εξ” ού και η εξύβριση». Επί της ποινής ασκήθηκε έφεση, με την τακτική δικάσιμο να μην έχει ακόμα οριστεί. Πηγή: koutipandoras.grTags: Μυτιλήνη Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα