23 εκπαιδευτικοί των Προτύπων Πειραματικών Σχολείων καταθέτουν πρόταση για τις οργανικές θέσεις

ΠΡΟΣ: Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας

κ. Αναστ. Κουράκη

κ. Υπουργέ,

Με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει σχετικά με τα Πρότυπα-Πειραματικά Σχολεία, θέλουμε να θέσουμε και ένα ζήτημα που αφορά τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών αυτών των σχολείων.

Συγκεκριμένα όλοι εμείς οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούμε στα Πρότυπα-Πειραματικά Σχολεία έχουμε υποχρέωση

5ετούς παραμονής σε αυτά και μόνο μετά την παρέλευσή της δικαιούμαστε μετάθεση ή απόσπαση σε άλλο σχολείο της ίδιας ή άλλης Δ/νσης Π.Ε. Το γεγονός αυτό θεωρούμε ότι αποτελεί κατάφωρη αδικία για όλους εμάς που πολλά χρόνια τώρα εργαζόμαστε κάτω από συνθήκες μεγάλης εντατικοποίησης στα συγκεκριμένα σχολεία.

Γι αυτό και ζητούμε νομοθετική ρύθμιση που θα επεκτείνει άμεσα και στους εκπαιδευτικούς των Προτύπων-Πειραματικών Σχολείων τα ισχύοντα για όλους τους εκπαιδευτικούς που υπόκεινται στο δίκαιο των ειδικών μεταθέσεων (π.χ. των Διαπολιτισμικών Σχολείων), ώστε μετά το πέρας της διετίας

να αποκτούμε και εμείς οργανική θέση στη Δ/νση Π.Ε. ή Δ.Ε. που ανήκει το Πρότυπο-Πειραματικό Σχολείο και

να έχουμε δικαίωμα μετάθεσης-τοποθέτησης σε άλλο σχολείο της ίδιας με το Πρότυπο-Πειραματικό Σχολείο ή άλλης περιοχής μετάθεσης, με βάση αίτηση του ίδιου του εκπαιδευτικού.

να δοθεί το δικαίωμα σε όσους εκπαιδευτικούς προέρχονται από τη Δ/νση που ανήκει το Πειραματικό και επέλεξαν να εργαστούν σε αυτό να επιστρέφουν στη θέση τους μετά την εξάντληση της θητείας τους.

Ευελπιστώντας για τη θετική ανταπόκριση στο αίτημά μας

23 εκπαιδευτικοί των Προτύπων-Πειραματικών Σχολείων

Κάνε εγγραφή στο newsletter στο Carrefour και κέρδισε 200€

Tags: πρότυπα πειραματικα σχολείαοργανικές θέσεις
Keywords
Τυχαία Θέματα