20 δικαστικοί αντιπρόσωποι στο Νομικό Συμβούλιο - Αιτήσεις έως τις 7 Σεπτεμβρίου

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}20 δικαστικοί αντιπρόσωποι στο Νομικό Συμβούλιο Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 17 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα

Εναν μήνα περιθώριο έχουν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να διεκδικήσουν μία από τις 20 κενές οργανικές θέσεις Δοκίμων Δικαστικών Αντιπροσώπων στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 17 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα και μπορούν να λάβουν

μέρος όσοι είναι δικηγόροι ή δικαστικοί λειτουργοί, έχουν συμπληρώσει το 26ο έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν υπερβεί το 35ο έτος.

Για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό απαιτείται, για τους δικηγόρους, διετής άσκηση δικηγορίας, ενώ στην περίπτωση που είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος νομικού τμήματος, αρκεί η ετήσια άσκηση

Για τους δικηγόρους απαιτείται διετής άσκηση δικηγορίας, ενώ στην περίπτωση που είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος νομικού τμήματος, αρκεί η ετήσια άσκηση δικηγορίας. Για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό απαιτείται εξάλλου άριστη γνώση της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής γλώσσας.

Η εξεταστέα ύλη
Η εξέταση των διαγωνιζόμενων διεξάγεται σε δύο στάδια, προκριματικό και τελικό. Το προκριματικό στάδιο περιλαμβάνει γραπτή εξέταση, η οποία λαμβάνει χώρα σε διαφορετική ημέρα για κάθε μάθημα, στα εξής μαθήματα:

Συνταγματικό, Διοικητικό Δίκαιο και Διοικητική Δικονομία Αστικό και Εμπορικό Δίκαιο Πολιτική Δικονομία.

Αν κάποιος υποψήφιος δεν προσέλθει για οποιοδήποτε λόγο κατά την έναρξη της εξέτασης ενός από τα μαθήματα του προκριματικού σταδίου, αποκλείεται από τον διαγωνισμό.

Το τελικό στάδιο περιλαμβάνει προφορική εξέταση, σε δημόσια συνεδρίαση της Επιτροπής Διαγωνισμού, στα θέματα της ύλης των μαθημάτων:

Συνταγματικό, Διοικητικό Δίκαιο και Διοικητική Δικονομία Αστικό και Εμπορικό Δίκαιο Πολιτική Δικονομία Στοιχεία Φορολογικού Δικαίου Στοιχεία Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας και Στοιχεία Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ενώσεως

Η ικανότητα των διαγωνιζομένων βαθμολογείται με κλίμακα βαθμολογίας από μηδέν έως και δέκα πέντε, ενώ δεκτοί στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού γίνονται οι υποψήφιοι, των οποίων το άθροισμα των τελικών βαθμών της γραπτής εξετάσεως, δίνει μέσο όρο βαθμολογίας οκτώ και σε καμία από τις γραπτές δοκιμασίες δεν έλαβαν βαθμό μικρότερο του έξι.

Από τον πίνακα των επιτυχόντων κατά σειρά βαθμολογίας θα καλυφθούν οι 20 κενές οργανικές θέσεις του ΝΣΚ, για τις οποίες έχουν εγκριθεί οι σχετικές πιστώσεις.

Αν ωστόσο εγκριθούν επιπλέον πιστώσεις για την πλήρωση άλλων κενών οργανικών θέσεων, τότε και εκείνες θα καλυφθούν από τον πίνακα αυτόν.

Αιτήσεις
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους στην κεντρική υπηρεσία του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους μαζί με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, δέκα τουλάχιστον ημέρες πριν την ημερομηνία έναρξης του διαγωνισμού (δηλαδή έως τις 7 Σεπτεμβρίου). Επίσης θα χρεια

Keywords
Τυχαία Θέματα