15μελές Γυμνασίου Νέας Ερυθραίας: Τι θα συμβεί από τη διάλυση των τμημάτων της Α' Τάξης

Από: 15μελές Συμβούλιο μαθητών

Γυμνασίου Νέας Ερυθραίας

Προς: 1. Δ/ντρια Γυμνασίου Νέας Ερυθραίας

2. Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

3. ΄Οποιον ενδιαφέρεται……..

Με αφορμή τη διάλυση των Τμημάτων της Α΄ τάξης του Γυμνασίου μας, θα προσπαθήσουμε με λίγα λόγια να σας κάνουμε να δείτε με τα δικά μας μάτια πως αισθανόμαστε με αυτή την απόφαση, που υλοποιείται στα μέσα μηνός ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ:

1. ΄Ολοι βάζουν τα δυνατά τους (γονείς, δάσκαλοι, καθηγητές) για την ομαλή μετάβαση των μαθητών από το δημοτικό στο γυμνάσιο, που τελικά μόνο ομαλή δεν είναι. Δεν χρειάζεται όμως ν΄ανησυχούμε!

2. Ξεκινούν τα μαθήματα τον Σεπτέμβριο και καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από την Διευθύντρια για να βγει το ημερήσιο διδακτικό πρόγραμμα και έχουμε φτάσει μέσα Οκτωβρίου. Δεν πρέπει όμως ν΄ανησυχούμε!

3. Οι μαθητές της Α΄ τάξης την πρώτη ημέρα που ξεκινάει το σχολείο περνούν την αγωνία και το άγχος με τον χωρισμό των τμημάτων και όλοι λένε πως όλα θα πάνε καλά και θα κάνουν καινούριους φίλους. Δεν πρέπει και πάλι ν΄ανησυχούμε!

4. Προσαρμόζονται σιγά-σιγά και αρχίζουν να γνωρίζουν τους συμμαθητές τους μέσα στην τάξη και τους καθηγητές , αλλά τώρα θα έχουν κι άλλα παιδιά στην τάξη και κάποιες αλλαγές στους καθηγητές. Δεν υπάρχει λόγος ν΄ανησυχούμε!

5. Οι καθηγητές έχουν προχωρήσει την ύλη σε διαφορετικό βαθμό σε κάθε τμήμα, αλλά θα ξεπεραστεί και αυτό, γιατί είναι μάγοι και όλα τα μπορούν. ΄Αρα, γιατί ν΄ανησυχούμε;

6. Οι γονείς αγωνιούν αν μπορεί να γίνεται μάθημα μέσα στην τάξη με τόσα πολλά παιδιά και αρχίζουν τους τσακωμούς μεταξύ τους:

«Σου έλεγα εγώ να γράψουμε το παιδί σε ιδιωτικό σχολείο, εσύ δεν μ΄άκουγες!».

«Δεν υπάρχει λόγος ν΄ανησυχείς, όλα θα φτιάξουν!».

7. Οι καθηγητές θα πρέπει να έχουν διπλάσια υπομονή γιατί θα έχουν στην τάξη 26 παιδιά- έφηβους, όχι ενήλικες, και από τη μία μεριά θα προσπαθούν πανικόβλητοι να βγάλουν την ύλη και να προλάβουν να εξετάσουν όλα τα παιδιά για να βγάλουν βαθμολογία τετραμήνου, χωρίς ν΄αδικήσουν κάποιο παιδί και από την άλλη ν΄αντιμετωπίσουν ‘’ τον άτακτο, τον φασαριόζη, τον υπερκινητικό, τον άμυαλο μαθητή’’, που δεν θα αναστατώνει την τάξη. Και πάλι ως μάγοι, θα τα καταφέρουν. Υπάρχει κάποιος που πρέπει ν΄ανησυχήσει;

8. Τα παιδιά ρωτούν αν τα τεστ που έχουν γράψει με κάποιους καθηγητές που τώρα δεν θα τους έχουν, θα μετρήσουν στην βαθμολογία τους. Θα βρεθεί λύση βρε παιδιά, μην ανησυχείτε!

9. Οι «καλοί» μαθητές θα παραμείνουν «καλοί» και οι «κακοί» θα γίνουν «κάκιστοι», αφού δεν θα υπάρχει χρόνος γι’ αυτούς. Εδώ δεν υπάρχει χώρος, θα υπάρχει χρόνος; Η ύλη προχωρά ολοταχώς και όποιος προλάβει! Αλλά και όποιος δεν προλάβει, ας μην ανησυχήσει!

10. Οι μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες πως θ΄ανταποκριθούν σε μία τάξη με τόσα πολλά παιδιά, ενώ χρειάζονται περισσότερο χρόνο και υπομονή από τους καθηγητές; Δεν χρειάζεται ν΄ανησυχούμε και γι΄αυτό!

11. Οι καθηγητές και οι γονείς μας λένε ότι πρέπει να είμαστε δεκτικοί στις αλλαγές, ακόμη και στις χειρότερες, γιατί είμαστε ελαστικοί, σαν τα cartoons, ας πούμε! ΄Αρα, σιγά μην ανησυχήσουμε!

Παρά λοιπόν τις διαβεβαιώσεις όλων σας, εμείς ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ και ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!!!!!

Γιατί άλλο σχολείο ονειρευόμαστε!

Γιατί περιμένετε αξιοθαύμαστα πράγματα από εμάς!

Γιατί σας απογοητεύουμε όταν φέρνουμε κακούς βαθμούς, ενώ εσείς τα έχετε όλα οργανωμένα και συντονισμένα!

Γιατί αν αποτύχουμε, το φταίξιμο θα είναι μόνο δικό μας, γιατί εσείς απλώς δεν ανησυχείτε!

Γιατί όταν θα πάμε στο Λύκειο και θα μας ρωτήσουν οι καθηγητές «Καλά βρε στουρνάρια, τι μάθατε τρία χρόνια στο Γυμνάσιο; »

Εμείς θα πρέπει να πούμε αυτό που μάθαμε από εσάς: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ Ν΄ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ! ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!

15μελέςΓυμνάσιο Νέας Ερυθραίαςδιάλυση εκπαίδευσης
Keywords
Τυχαία Θέματα