Το ψωμί της Rosemary. Zucchini Bread δενδρολίβανου

Είμαι σε “καλοκαιρινή αποστολή”… Κάτι που σημαίνει ότι είμαι σε αναζήτηση πιάτων για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε αυτή την περίοδο που η κόρη μας θα είναι διακοπές, μακριά από το σπίτι, παίρνοντας μαζί της και την όποια επιθυμία να μαγειρέψουμε (η γυναίκα μου ή εγώ) κάτι νόστιμο.

“Θα τη βγάζουμε με ψωμί και τυρί”… Την πιστέψατε εσείς; Εγώ πάντως όχι… Που να ήξερα τι είχε στο μυαλό της. Μέχρι που μου ήρθε με μία συνταγή με ψωμί με κολοκυθάκια, μία συνταγή για το πολύ γνωστό και αγαπημένο “zucchini bread” των αγγλοσαξόνων.

Παραφράζοντας

τον τίτλο της παλιάς ταινίας, είπα να το ονομάσω «Το ψωμί της Rosemary». Ένα zucchini bread με δενδρολίβανο… Και άρωμα λεμονιού. Ένα πολύ νόστιμο, σχετικά υγρό εσωτερικά, ψωμί-κεικ, με ιδιαίτερη γεύση (από την παρουσία του δενδρολίβανο) και απίθανο άρωμα (από την παρουσία του λεμονιού).

Στη συνέχεια διάβασα ότι “zucchini bread” μπορεί να φτιάξει κανείς σε πολλές-πολλές παραλλαγές. Δύο από αυτές, η μία με ανανά (!!!) και η άλλη με φρέσκα φρουτάκια του δάσους (blueberries και cranberries), μου έχουν εξάψει τη φαντασία και θα είναι οι επόμενες απόπειρες… Θα είναι μακρύ αυτό το καλοκαίρι…

Keywords
Τυχαία Θέματα
Rosemary,Zucchini Bread