Τηγανισμένες φλούδες ντομάτας. Τα “άλλα” chips

Από τη σειρά “δεν πετούμε τίποτα” (υπάρχει και στο site σύνδεσμος για μία ανάλογη πρωτοβουλία, το “Μπορούμε. Καμία μερίδα φαγητού χαμένη που αξίζει τη συμπαράσταση όλων), θα πάμε σήμερα να εκμεταλλευθούμε ακόμη και τις φλούδες της ντομάτας. Ξέρετε, εκείνες που αφαιρείτε και τις πετάτε όταν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μόνο τη σάρκα της ντομάτας ή όταν κάνετε σάλτσα ντομάτας.

Τί έχουμε μάθει ότι κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις; Ρίχνουμε τις ντομάτες χαραγμένες σταυρό, για 1 λεπτό σε νερό που βράζει, τις βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα και

τις ξεφλουδίζουμε πολύ-πολύ εύκολα, απλά τραβώντας την φλούδα τους, που αποκολλάται πολύ εύκολα από τη σάρκα. Κρατούμε τη σάρκα, πετούμε τις φλούδες.

ΛΑΘΟΣ, δεν τις πετούμε. Μπορούμε μέσα σε ελάχιστο χρόνο να ετοιμάσουμε ένα snack, τραγανό και ελαφρύ, σπιτικό και υγιεινό, χωρίς όλα εκείνα τα υδρογονοποιημένα, πολυκορεσμένα, υπερσυντηρικοποιημένα και πολλά άλλα σε “-μένα” που περιέχουν τα βιομηχανοποιη-μένα snacks.

Αυτή είναι μία συνταγή που καλύτερα είναι να την φτιάξετε το καλοκαίρι, περίοδο που “παίζουμε” με μεγάλες ποσότητες ντομάτας (σάλτσες και Σια), αλλά και ο ήλιος καίει και οι φλούδες της ντομάτας στεγνώνουν πολύ-πολύ γρήγορα. Την ανεβάζω, όμως, από τώρα, για να είστε προετοιμασμένες για τις ημέρες που έρχονται. Γιατί, πού θα πάει, θα έρθουν και καλές ημέρες…

Keywords
Τυχαία Θέματα