Σπιτική μαγιονέζα, η …“πολύφερνη”: Επιχειρήστε την!

“Τίποτα καλύτερο από τη γεύση μίας καλής σπιτικής μαγιονέζας, για να συνοδέψεις μια τηγανιά πατάτες ή να τη βάλεις σε ένα σάντουιτς”: αρχαίο θιβετιανό ρητό, της 4ης Δυναστείας των Κοιλιόδουλων. Στη προσπάθεια να διαπιστώσω εάν και κατά πόσον έχει βάση (αλλά και επειδή μου το πρότεινε μία φίλη από εδώ μέσα), λίγο ήθελα να...τυλιχτώ με μία “τ σ ο ύ μ π α” (το χαρακτηριστικό πορτοκαλί θιβετιανό ρούχο) και να την κάνω για τα υψίπεδα του Θιβέτ... Οι (δύο) γυναίκες που θα άφηνα πίσω με συγκράτησαν, αλλιώς...

Η μαγιονέζα, λοιπόν, είναι μία κρύα sauce με βάση το αυγό (εδώ θα δείτε, μάλιστα να χρησιμοποιείται μόνον ο κρόκος του) και το λάδι, κτυπημένα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αυτό το ξέρετε. Το πόσο πολύ εύκολη είναι στη παρασκευή της στο σπίτι (όσο και αν περιβάλλεται από ένα μύθο σχετικά με τον φόβο “να κόψει”), αυτό το ξέρετε; Αυτό θα σας το πω (και να σας το δείξω) εγώ, αμέσως πιο κάτω.

Η σ π ι τ ι κ ή, μάλιστα, μαγιονέζα έχει μία υφή απείρως πιο λεπτή από εκείνες του εμπορίου και “χωρίς την απαίσια γεύση του συντηρητικού των ετοιματζίδικων”, λόγια της golfo σε μία άλλη συνταγή σπιτικής μαγιονέζας στο site (Μαγιονέζα η πηχτή) είναι αυτά, όχι δικά μου.

Εγώ θα σας πω μόνο ότι, εάν φτιάξετε δική σας, σπιτική μαγιονέζα (με όποια συνταγή και αν ακολουθήσετε), δεν θα αγοράζετε ποτέ ξανά αυτές οι “ψευτο-μαγιονέζες” του εμπορίου που ...μυρίζουν πετρέλαιο!

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Συνταγές
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Sintages Pareas
Σπιτική, …“πολύφερνη”, Επιχειρήστε,spitiki, …“polyferni”, epicheiriste