Κουνέλι με πέννες, μαγειρεμένο σε κόκκινη σάλτσα

Μια φορά κι' ένα καιρό, η γυναίκα μου με αποκαλούσε όλο τρυφερότητα και αγάπη, "το κουνελάκι της". Αυτό, τώρα πιά, είναι ιστορία και πλέον, σαν θέλει να με ευχαριστήσει, μου ...το μαγειρεύει αυτό το κουνελάκι. Ε, για μια φορά είπα να τους το μαγειρέψω εγώ. Με τον δικό μου, διαφορετικό, τρόπο.

Βγήκε, λοιπόν, ένα πολύ νόστιμο πιάτο, που στην πραγματικότητα είναι ...δύο πιάτα. Συνδυάζει τη νοστιμιά ενός καλομαγειρεμένου πρώτου πιάτου, ενός ζυμαρικού σε μία υπέροχη σάλτσα ντομάτας (που δεν είναι μόνο ντομάτα αλλά έχει και γεύση κρέατος και μαζί τους και λαχανικών και υπέροχων αρωματικών όπως

και την ευωδιά από τα τσιγαρισμένα συκωτάκια), με την χορταστικότητα ενός ονειρικού δεύτερου πιάτου κρεατικών, στην ίδια πεντανόστιμη και αρωματισμένη σάλτσα, που γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον εάν χρησιμοποιήσετε κυνήγι.

Εδώ θα το βρείτε μαγειρεμένο με ένα ταπεινό κουνελάκι, μη διστάσετε όμως να το φτιάξετε και με κανένα λαγό, αν σας βρεθεί από πεσκέσι, ή και με ένα καλό κομμάτι μοσχαριού για κατσαρόλα, εάν θέλετε να βγει πιο χορταστικό.

Η ιδιαιτερότητα του πιάτου είναι ότι τα ζυμαρικά μαγειρεύονται ΜΕΣΑ στη σάλτσα του φαγητού, σε πολύ χαμηλή φωτιά και γίνονται ΟΝΕΙΡΟ!!!. Η δε σάλτσα, σκουρόχρωμη και πηκτή από το αργό και μακρύ μαγείρεμά της, δένει με το κρέας που πάει να λιώσει κάτω από την ελάχιστη επαφή του πιρουνιού, μαγειρεμένο και αυτό σε χαμηλή θερμοκρασία και για πολύ ώρα.

Ένα φαγητό να γλύφεις και τα μουστάκια σου!!!

Keywords
Αναζητήσεις
κουνέλι με σάλτσα κόκκινη
Τυχαία Θέματα
Κουνέλι,kouneli