Για μια χούφτα ρεβύθια. Μα, τι ρεβύθια!!!

Τα ρεβύθια, είτε είναι σούπα λιγότερο ή περισσότερο χυλωμένη, είτε είναι φτιαγμένα στο φούρνο, σε ταψάκι ή σε γάστρα, είναι ένα φτωχικό πιάτο. Εάν όμως είναι φτιαγμένα με μία ωραία συνταγή και είναι και σωστά μαγειρεμένα, νοιώθεις πραγματικός βασιλιάς τρώγοντάς τα.

Για να μπορούμε, λοιπόν, να έχουμε αυτήν την απόλαυση, είναι πολύ σημαντικό να βρούμε μία καλή συνταγή. Και ευτυχώς, υπάρχουν αρκετές καλές συνταγές, μερικές από αυτές από παραδοσιακά μαγειρέματα.

Επίσης σημαντικό, όμως, είναι και το σωστό μαγείρεμα. Τα ρεβύθια (όπως και όλα τα όσπρια) είναι ένα υλικό, ένα τρόφιμο, που

για να το μαγειρέψεις σωστά είτε μαθαίνεις μία σωστή συνταγή και την εκτελείς τυφλά (ακόμη και αν δεν καταλαβαίνεις γιατί κάνεις το κάθε τι), είτε γνωρίζεις το υλικό σου, μαθαίνεις τα σημεία που θέλουν προσοχή, τι να αποφεύγεις και τι να επιδιώκεις, και έτσι κάθε φορά, συνειδητά, το φαγητό θα σούπερ!

Η συνταγή που ακολουθεί επιχειρεί να συνταιριάξει και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά. Να συνδυάσει μία παραδοσιακή και καλή συνταγή με ρεβύθια (από την Απουλία της Ιταλίας), με πληροφορίες βήμα βήμα για το τι πρέπει να κάνουμε (αλλά και ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ που το κάνουμε) για να έχουμε επιτυχία στο φαγητό.

Υπάρχει και ένα τρίτο στοιχείο. Η συνταγή, εκτός από ρεβύθια, έχει και ζυμαρικά. Γίνεται έτσι ακόμη πιο πλήρες πιάτο και αποκτά έναν πιο …“gourmet” χαρακτήρα. Είναι έτσι στημένη, όμως, που μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και χωρίς αυτά, έχοντας στο τέλος ένα πραγματικά πολύ νόστιμο πιάτο με ρεβύθια σε κόκκινη πηκτή σούπα. Απλά θα φθάσετε ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΗΜΑ 17 και θα σερβίρετε.

Δοκιμάστε τα έτσι (ΜΕ τα ζυμαρικά), ή αλλιώς (ΧΩΡΙΣ αυτά) και θα …νοιώσετε “βασιλιάδες” απολαμβάνοντας ένα “φτωχικό φαγάκι” !!!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Για μια χούφτα ρεβύθια. Μα,τι ρεβύθια!!!