Spaghetti με αχιβαδούλες, Και ένα μικρό “Μυστικό”

Ένα ξεχωριστό, καλοκαιρινό και θαλασσινό πιάτο : Spaghetti με αχιβάδες. Κλείνει μέσα του αρώματα της θάλασσας αλλά και της στεριάς, ένα πιάτο που θα πρέπει οπωσδήποτε κάποια στιγμή να δοκιμάσετε.

Τώρα, εάν έχετε την τύχη να έχετε πρόσβαση σε αχιβάδες “ελεύθερης βοσκής”, ψαρεμένες από εσάς, εκτός από την νοστιμιά του πιάτου θα σας μείνει και η χαρά του ψαρέματος (ή του “μαζέματος”, εάν είναι στα πολύ ρηχά). Όπως και να ‘χει, είναι από εκείνες τις γεύσεις που δεν θα πρέπει να αφήσετε να σας ξεφύγουν

Είχα και πέρισυ ανεβάσει μία συνταγή, τέτοια εποχή ήταν, για “Spaghetti

με “άγριες” αχιβάδες”. Αυτή εδώ η σημερινή, αν και με τον ίδιο τύπο αχιβάδας (μαζεμένες μάλιστα από το ίδιο μέρος, την ίδια παραλία) και με τα ίδια υλικά, είναι διαφορετική στην ετοιμασία της. Το αποτέλεσμα είναι και αυτό διαφορετικό, πρέπει όμως να έχεις φάει το πιάτο αρκετές φορές για να γίνει αντιληπτή η διαφορά αυτή. Αισθάνεσαι περισσότερο θάλασσα, διακρίνεις πιο “καθαρά” τη γεύση της αχιβάδας. Οι φετεινές, μάλιστα, κρύβουν και ένα ...”μυστικό”, θα το βρείτε στο τέλος.

Υπάρχει άλλη μία νόστιμη συνταγή στο site, για όποιον θέλει να φτιάξει τις αχιβάδες του στη ...λαδόκολλα : «Spaghetti με αχιβάδες, στη λαδόκολλα»

Καλό καλοκαίρι !!!!!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Spaghetti, “Μυστικό”,Spaghetti, “mystiko”