Meine Liebe, τα κάναμε σαλάτα. Ε, κονσέρβες τώρα …

Ή, αλλιώς, “Κρύα σαλάτα με τόνο, φασόλια, καλαμπόκι και γιαούρτι”

«[..... .....] Αντίθετα, θα ήταν ευκταίο να υπάρξει μία μ ό ν ι μ η . ε π ι τ ή ρ η σ η στην Ελλάδα, ακριβώς όπως εμείς πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να δοθεί στην Ελλάδα η δυνατότητα να μπορέσει ξανά να αναπτυχθεί». Απόσπασμα από δηλώσεις Μέρκελ,

κάποιους μήνες πριν.

Για φαντασθείτε να έχετε κάποιον στη κουζίνα σας και να σας καθοδηγεί (“επιβάλλει”, το λένε άλλοι) τι θα μαγειρέψετε, με ποιόν τρόπο θα το μαγειρέψετε, τι ώρα θα το μαγειρέψετε, τι υλικά θα χρησιμοποιήσετε. Achtung!!!

Όσο άκουγα το σχετικό απόσπασμα, μου ήρθαν εικόνες από ελληνικές ταινίες παραγωγής Τζέιμς Πάρις (ξέρετε, “Η μάχη της Κρήτης”, “28η Οκτωβρίου, ώρα πέντε”, “ΟΧΙ”, “Οι τελευταίοι του Ρούπελ” “Στα σύνορα της προδοσίας” ) και ξαφνικά μία F r ä u “γέμισε” την κουζίνα μας και, με επιτακτικό ύφος, επέβαλε για μεσημεριανό .....“Salat”, σαλάτα. Αλλά, «Nein Griechisch salat, nein “choriatiki”, kein frisches Gemüse heute, Ντεν έκει φρέσκα λακάνικος ζήμερα, ζήμερα τα φάτε κονσέρβα, Heute warden Sie essen in Konserven !!!»

Σαλάτα με χορταρικά-κονσέρβα; Γίνεται; Και όμως, γίνεται. Και, αν και με τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί η επιτομή της υγιεινής διατροφής, είναι πολύ ελαφριά, δροσερή και εξόχως χορταστική. Ό,τι πρέπει για να γεμίζει στομάχια και να χορταίνει. Και εάν οι κανακάρηδές σας έχουν τις αντιρρήσεις τους, τραγουδήστε τους τον .....“Δημητράκη”, ελαφρά παραλλαγμένο : “[.... .....] τρώγαμε κονσέρβα, ήταν Κατοχή” !!!

Keywords
Τυχαία Θέματα