Costa Rican Burger: Το Burger της Κόστα Ρίκα

Σας το είχα υποσχεθεί: Εάν η εθνική μας περάσει στους 16 του Παγκοσμίου κυπέλλου, η περιήγησή μας στον κόσμο των burgers θα έχει και συνέχεια. Να λοιπόν που τώρα θα βρεθούμε σε μία μικρή χώρα της Κεντρικής Αμερικής, μία χώρα ανάμεσα σε δύο Ωκεανούς, να δούμε “τι καπνό φουμάρουν”, ή καλύτερα, τι burgers τρώνε εκεί πέρα.

Το καλό με την Κόστα Ρίκα είναι ότι έχει σπουδαίες διατροφικές παραδόσεις, πάνω στις οποίες θα μπορούσε να δημιουργήσει κανείς ένα … yummy burger. Και αυτό επειδή δεν μπόρεσα

να βρω ένα “κατ’ εξοχήν Κοσταρικανό” burger, έτσι κατέληξα να επιλέξω ένα φτιαγμένο από το μηδέν, με βάση όμως τις διατροφικές παραδόσεις των Κοσταρικανών.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις …πολύ έγκυρες πηγές μου, δεν θεωρείται πλήρες ένα γεύμα στην Κόστα Ρίκα, αν δεν υπάρχει πάνω στο τραπέζι ένα μπουκάλι Salsa Lizano®. Πως μπορεί να περιγράψει κανείς αυτήν τη σάλτσα; Έχει μία γεύση από μαγειρευτά λαχανικά, ξύδι, κύμινο και έχει μία ελαφρά πικάντικη χροιά. Το περίεργο είναι ότι μία τέτοια απλή σάλτσα μπορεί να δώσει μία εξαιρετική γεύση στο μοσχαρίσιο μπιφτέκι ενός κατά τα άλλα απλού burger.

Με φίλους του site από όλο τον κόσμο, είμαι σίγουρος ότι όλο και κάποιος/κάποια θα βρεθεί να πει ότι “Κοσταρικανό burger χωρίς μαύρα φασόλια και ρύζι δεν γίνεται”… Και θα έχει ίσως δίκιο, επειδή αυτά τα δύο δεν λείπουν από το τραπέζι των Κοσταρικανών. Εγώ όμως, με τις μεγάλες βλέψεις που έχω για την ομάδα μας, αφήνω τα μαύρα φασόλια για το burger της Βραζιλίας, όταν το παρουσιάσω πριν τον τελικό Βραζιλία-Ελλάδα. Μέχρι τότε, έχουμε καιρό…

Έχει ακόμη ψημένα κρεμμύδια, λάχανο τουρσί, ντομάτα και τυρί. Και βέβαια, επειδή δεν θα βρείτε στα μέρη μας Queso Fresco, το μαλακό τυρί τους με την εξαιρετική γεύση, θα ικανοποιηθούμε με μία επιλογή ενός κίτρινου τυριού για τοστ.

Σε λίγο οι ομάδες θα βγουν από τα αποδυτήρια για το καθιερωμένο ζέσταμα, πριν ο διαιτητής του αγώνα θα σφυρίξει την έναρξη του αγώνα Ελλάδα-Κόστα Ρίκα. Ίσα που προλαβαίνετε να ετοιμάσετε μερικά ζουμερά burgers με μοσχαρίσιο κιμά (και τίποτα άλλο μέσα) για εσάς και την παρέα σας. Και καλή επιτυχία στην ομάδα μας!!!

Keywords
Τυχαία Θέματα