Το σπίτι με τις λεύκες

Σε ένα αρχοντικό στο Γαλάτσι σερβίρονται παραδοσιακά πιάτα εναρμονισμένα με τις νέες τάσεις της ελληνικής κουζίνας.

Η θέση Στο Γαλάτσι, στον αριθμό 100 της λεωφόρου Γαλατσίου.

Η ατμόσφαιρα Πρόκειται για ένα ανακαινισμένο αρχοντικό της περιοχής, το οποίο έχει ανοίξε όλα τα δωμάτια και υποδέχεται τους καλεσμένους του. Το ξύλο και η πέτρα κυριαρχούν, όπως και στην αρχική του μορφή, ενώ τα διακοσμητικά παραπέμπουν στα πραγματικά δωμάτια. Η ψύχρα εκείνης της βραδιάς μάς οδήγησε στο εσωτερικό - αφήσαμε την ωραία αυλή με τα λουλούδια για την επόμενη φορά. Η υποδοχή είναι και αυτή

«σπιτική», φιλική, αλλά και μια ιδέα επίσημη.

Το φαγητό Από τον κατάλογο, αντιλαμβάνεσαι ότι γίνεται προσπάθεια «συνάντησης» παραδοσιακών πιάτων με τις νέες τάσεις στην ελληνική κουζίνα: με άλλα λόγια, θέλεις να τα παραγγείλεις περίπου όλα. Ξεκινώντας με ένα τσιπουράκι, παραγγείλαμε το τηγανητό γαριδάκι για μεζέ. Νόστιμο, ξεροτηγανισμένο. Συνεχίσαμε με μια σαλάτα με χόρτα και καβουρδισμένο φουντούκι, η οποία ήταν νόστιμη και γαργαλιστική, και τους αρωματικούς κολοκυθοκεφτέδες με μους φέτας. Από τα κυρίως, το ριζότο γαρίδας ήρθε όπως πρέπει, χυλωμένο και ζουμερό, ενώ τα σκιουφιχτά με απάκι, στάκα, μανιτάρια πορτομπέλο και παλαιωμένο τυρί ήταν όπως ακούγονται: δυναμίτης γεύσης. Ωστόσο, ούτε ο συνδαιτυμόνας μας, που ήταν σε δίαιτα, δεν έμεινε παραπονεμένος. Το φιλέτο κοτόπουλο, που έρχεται πάνω σε σάλτσα καπνισμένης πιπεριάς με τρυφερές baby πατατούλες, τον ικανοποίησε και με το παραπάνω. Μην παραλείψετε το γλυκό, ένα ψημένο τσίζκεϊκ με γεύση Baileys (απίθανο, αμερικανικού τύπου) και την περίφημη σούπα σοκολάτας με παγωτό.

Ο λογαριασμός Περίπου 25 ευρώ το άτομο.

Η κάβα Μόνο ελληνικές ετικέτες· στον κατάλογο υπάρχουν τα πιο γνωστά ντόπια κρασιά. Μπορείτε να διαλέξετε από τα 20 λευκά, 19 ερυθρά, 6 ροζέ, αποστάγματα και αφρώδη κρασιά. Κάποιες από τις ετικέτες διατίθενται και σε magnum φιάλες 1,5 λίτρου.

Επιπλέον πληροφορίες Λειτουργεί καθημερινά εκτός Δευτέρας, από τις 7 μ.μ. Έως τη 1.30 π.μ., ενώ την Κυριακή λειτουργεί μέχρι τα απόγευμα.

Πυθαγόρα 1 και Λεωφόρος Γαλατσίου 100, Γαλάτσι, τηλ.: 210 29 24 458.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Το σπίτι με τις λεύκες,