Το Νυχτέρι και το Vinsanto έγιναν χρυσά

Η ποιοτική ανωτερότητα των κρασιών της Σαντορίνης δεν είναι μόνο η εντύπωση των πολλών φίλων τους. Διεθνείς διαγωνισμοί επιβεβαιώνουν με υψηλές διακρίσεις αυτό που οι φανατικοί των σαντορινιών οίνων ήδη γνωρίζουν: τα κρασιά του κυκλαδίτικου νησιού θεωρούνται -και είναι- ανάμεσα στα κορυφαία παγκοσμίως. Μάλιστα, στα τέλη Φεβρουαρίου, το καταξιωμένο περιοδικό Wine Advocate βαθμολόγησε με 90 βαθμούς το Ασύρτικο 2011 της Santo Wines, βαθμολογία ιδιαίτερα υψηλή που δεν αποδίδεται συχνά σε φρέσκους οίνους.

Πριν από λίγες μέρες, η αίσθηση

επιβεβαιώθηκε για μία ακόμα φορά: οι οίνοι Νυχτέρι 2012, Vinsanto 4 και 8 ετών παλαίωσης βραβεύτηκαν με χρυσά μετάλλια στο 13ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου της Θεσσαλονίκης. Η βράβευση αυτή αποτελεί ένα εξαιρετικό ξεκίνημα της Santo Wines για το 2013 και επιβεβαιώνει τη δυναμική του Συνεταιρισμού.

Ειδικά για το Νυχτέρι 2012, η διάκριση συμπίπτει με την πρώτη παρουσίαση της νέας εικόνας των ΠΟΠ ξηρών οίνων της Santo Wines, η οποία υπογραμμίζει τον εξωστρεφή προσανατολισμό του Συνεταιρισμού της Σαντορίνης. Στα στοιχεία που κέρδισαν τις εντυπώσεις, η χαρακτηριστική οξύτητα, η ιδιαίτερη μεταλλική γεύση και η πιπεράτη επίγευση του Νυχτέρι 2012, αλλά και η αμπελοοινική παράδοση του νησιού: ο νυχτερινός τρύγος για την παραγωγή του αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για το όνομα.

Όσο για τις βραβεύσεις των παλαιωμένων VINSANTO -4 και 8 ετών παλαίωσης αντίστοιχα- επιβεβαίωσαν την παράδοση της Santo Wines στην κατηγορία του ΠΟΠ φυσικώς γλυκού οίνου από λιαστά σταφύλια.

Keywords
Αναζητήσεις
santowines νυχτερινος
Τυχαία Θέματα