Τα κρασιά της Λήμνου

Δύο επιλογές από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λήμνου.

H NATURE Wines & Foods προτείνει ποιοτικά προϊόντα σε προσιτές τιμές. Μια από τις προτάσεις της, τα κρασιά της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λήμνου, τα οποία αντιπροσωπεύει. Με περισσότερες από 15 ετικέτες στο χαρτοφυλάκιό της, προσφέρει επιλογές που ταιριάζουν σε όλες τις ανάγκες.

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λήμνου συνεχίζει τη μακρόχρονη παράδοση της στη δημιουργία εκλεκτών τοπικών κρασιών, χρησιμοποιώντας

τις ποικιλίες Μοσχάτο Αλεξανδρείας και Λημνιό.

Η πρώτη, ονομαστή ποικιλία για την παραγωγή των ξεχωριστών λευκών κρασιών της Λήμνου. Πρόκειται για μία από τις πιο αρωματικές ποικιλίες των νησιών του Αιγαίου, από την οποία παράγονται κρασιά ονομασίας προέλευσης ανωτέρας ποιότητας (V.Q.P.R.D.).

Η δεύτερη, γνωστή και ως Καλαμπάκι, δίνει αγαπημένα κρασιά ήδη από την αρχαιότητα, καθώς οι Αχαιοί κατά την πολιορκία της Τροίας έπιναν Λημνιό, σύμφωνα με τον Όμηρο στην Ιλιάδα. Το Λημνιό αναφέρεται και από τον Αριστοτέλη ως «λημνία ἄμπελος» τον 4ο π.χ. αιώνα.

Πρόταση: Άρωμα Οίνου Δρύινος

Ιδιαίτερο λευκό κρασί με αρώματα και οξύτητα που σαγηνεύουν. Περασμένο από δρύινα βαρέλια για τρεις μήνες, το μοναδικό αυτό κρασί έχει αποκτήσει μια γοητευτική «στρογγυλάδα» και μια πολύ καλή ισορροπία. Επιπλέον, η αίσθηση της βανίλιας έρχεται να εμπλουτίσει τον φρουτώδη χαρακτήρα που έχει η μοναδική ποικιλία Μοσχάτο Αλεξανδρείας. Συνοδεύει πικάντικα και εξωτικά πιάτα πουλερικών. Σερβίρεται στους 10ο C και επιδέχεται παλαίωση.

Πρόταση: «Λημνιό» της ΕΑΣ

Αυστηρά μονοποικιλιακό κρασί από τα ηφαιστιογενή εδάφη της Λήμνου. Είναι ιδανικό για τους οινόφιλους που θέλουν να ξεφύγουν από τα βαριά κρασιά από διεθνείς ποικιλίες και επιθυμούν ερυθρά κρασιά με ενδιαφέρουσα και καθαρή γεύση, που δομούνται πάνω σε διακριτικές τανίνες. Στο στόμα, οι ευγενικές του τανίνες υποστηρίζονται από άφθονο φρούτο, δημιουργώντας δύναμη και ισορροπία. Η επίγευσή του είναι διαρκής μέσα από αρώματα μπαχαρικών. Παρουσιάζει μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης (15-20 χρόνια) και σερβίρεται στους 15 °C. Συνοδεύει κόκκινα κρέατα με πικάντικες σάλτσες και τριχωτό κυνήγι. Εξαιρετικό και με μαλακά κίτρινα τυριά.

Το «Λημνιό», τo Άρωμα Οίνου Δρύινος, μαζί με τουλάχιστον άλλες 14 ετικέτες διατίθενται σε χονδρική ή λιανική πώληση από την NATURE Wines and Foods.

Nature Wines and Foods, Μ. Μπότσαρη 11, Γλυφάδα, 210 8941747
Keywords
Αναζητήσεις
krasia limnou
Τυχαία Θέματα