Στο «Καραβοστάσι»

Εδώ θα έρθεις μια καθημερινή, με την παρέα, για ουζάκι και τσιμπολόγημα μετά τη δουλειά.

Η θέση «Αποβραδίς ξεκίνησα, μ’ ένα παλιό μου φίλο για το Χατζηκυριάκειο και για τον Άγιο Νείλο». Ε, περνάς τον Άγιο Νείλο και δυο στενά μετά στρίβεις αριστερά, στη Σοφοκλέους. Το Καραβοστάσι βρίσκεται στον πρώτο δρόμο που θα συναντήσεις.

 

Η ατμόσφαιρα Μην περιμένεις κάτι σούπερ, πρόκειται για ένα μικρό συνοικιακό ψαροταβερνάκι. Δυο σειρές τραπέζια και τεράστια βαρέλια κρασιού, όλος κι όλος ο διάκοσμος.

 

Το φαγητό Ξεκινήσαμε με χόρτα και πατζαροσαλάτα. Στο

πλάι φρυγανιστό ψωμάκι. Συνεχίσαμε με μια γενναία μερίδα πατάτες, σωστά τηγανισμένες, και φέτα μπουγιουρντί στο πήλινο, για να συνεχίσει να ανοίγει η όρεξη. Για κυρίως, ψαρικά. Γαύρος τηγανητός, σαρδέλα ψητή πασπαλισμένη με φρέσκο μαϊντανό, χταπόδι στα κάρβουνα και μια μεγάλη πιατέλα γαρίδες σαγανάκι με σάλτσα για πολλές βουτιές. Χορτάσαμε και «ξεψαρίσαμε» με κέρασμα πορτοκάλι και μήλο πασπαλισμένο με κανέλα.

 

Ο λογαριασμός Δύσκολα θα ξεπεράσει τα 17 ευρώ ανά άτομο, με ποτό.

 

Η κάβα Χύμα κρασί και ούζο, εμφιαλωμένες μπίρες. Η παρέα ήθελε ούζο. Ήταν λίγο πιο ελαφρύ από του εμπορίου αλλά ευκολόπιοτο. Το τελευταίο καραφάκι ήρθε κέρασμα από το κατάστημα.

 

Επιπλέον πληροφορίες Το μαγαζί λειτουργεί καθημερινά από τις 12 μ.μ. Το καλοκαίρι ο μαγαζάτορας βγάζει τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο της Σοφοκλέους. Αναζητήστε πάρκινγκ στα γύρω στενά.

 

 Αντωνίου Θεοχάρη 87 & Σοφοκλέους, Πειραιάς, τηλ.: 210-45.37.185.
Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές