Σεμινάριο με καφέ και γλυκό από τη Nespresso

Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, στη Nespresso boutique της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα άλλο ένα σεμινάριο καφεγνωσίας, με αντικείμενο τούτη τη φορά τη δημιουργία τριών διαφορετικών γλυκών που έχουν ως βασικό συστατικό τον καφέ. Η ζαχαροπλάστης του εστιατορίου «Αγιολί», κυρία Κική Κουφάκη, πίσω από τον κυκλικό πάγκο του καταστήματος,

έβαλε σε μικρά κόκκινα μπολ τα υλικά της και μέσα σε μία ώρα παρουσίασε στα μέλη του Nespresso club τρεις ξεχωριστές, εύκολες και γρήγορες συνταγές για γλυκά. Ξεκίνησε με μία λαχταριστή πανακότα με σάλτσα σοκολάτας, συνέχισε με ένα ιδιαίτερα ελαφρύ τιραμισού με κραμπλ καφέ και στο τέλος έφτιαξε ένα τσίζκεικ σοκολάτας με καραμέλα καφέ. Μικροί και μεγάλοι, παρακολουθούσαν με μεγάλο ενδιαφέρον την εκτέλεση των συνταγών, ρωτούσαν για την επιλογή των γεύσεων του καφέ και φυσικά ανυπομονούσαν για να δοκιμάσουν τα γλυκά.

 

Προσωπικά, μου τράβηξε περισσότερο την προσοχή το τιραμισού, διότι συνδύαζε ιδανικά την ποικιλία «Ristretto», που έχει έντονες νότες καβουρδισμένου καφέ και σοκολάτας με το λικέρ πικραμύγδαλο. Αλλωστε, αυτό ήταν και το νόημα του σεμιναρίου. Να μάθουμε να χρησιμοποιούμε τον καφέ στις συνταγές ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας. «Προσπαθούμε μέσω των σεμιναρίων να δείξουμε στον κόσμο διάφορους κι ευφάνταστους τρόπους για να αξιοποιούν τις κάψουλες της Nespresso, από το να κατασκευάζουν στολίδια μέχρι να της χρησιμοποιούν στη μαγειρική τους. Πάνω απ’ όλα ο καφές!», είπε χαρακτηριστικά η υπεύθυνη της εταιρείας, κυρία Χριστίνα Ζάκο.

 

 

Nespresso Boutique

Πατριάρχου Ιωακείμ 13-15, Κολωνάκι, Αθήνα.Μητροπόλεως 36 & Πλουτάρχου, Θεσσαλονίκη.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλ.: 210-67.71.300.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σεμινάριο, Nespresso,seminario, Nespresso