Ρολόι

Νόστιμα και εποχικά πιάτα ημέρας στο καφενείο της πλατείας Προσκόπων.

Η θέση Ανεβαίνοντας τη λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου, στρίβουμε δεξιά προς την πλατεία Προσκόπων, στη γειτονιά του Μαγεμένου Αυλού του Χατζηδάκι.

Η ατμόσφαιρα Ωραίο, ψηλοτάβανο, φωτεινό, ήρθε να συμπληρώσει το «παζλ» της πλατείας, που τώρα τελευταία παίρνει δυναμικά τα πάνω της. Η φιλοσοφία της κουζίνας είναι: απλά, νόστιμα, οικονομικά.

Το φαγητό Το «Ρολόι» είναι ένα καφενείο με φαγητό. Από την ανάγνωση του καταλόγου είναι εμφανές ότι και εδώ, όπως και σε πολλά άλλα αντίστοιχης φιλοσοφίας

εστιατόρια, δίνεται πια έμφαση στα υλικά. Στις πρώτες ύλες. Πατώντας στην ελληνική παράδοση, νέοι μάγειροι, όπως ο Γιώργος Τσίπος του Ρολογιού, εστιάζουν στη γνώση των υλικών και στην εποχικότητα. Στον κατάλογο θα βρείτε πίτες ημέρας, όπως η τραγανή μανιταρόπιτα, τραγανά και ζουμερά κεφτεδάκια με δυόσμο δίπλα σε φρέσκες τηγανητές πατάτες, παστίτσιο λαχανικών για όσους ψάχνουν κάτι διαφορετικό και άνευ κρέατος, χορταστικές σαλάτες, όπως η πράσινη με το κατσικίσιο τυρί και τη βινεγκρέτ σύκου ή εκείνη με φασόλια πιάζ. Για το τέλος, σερβίρεται χαλβάς με πορτοκάλι και έντονο άρωμα βανίλιας - και ένα σφηνάκι λιμοντσέλο, κέρασμα από τα ευγενέστατα παιδιά της υποδοχής και του σέρβις.

Ο λογαριασμός Περίπου 15 ευρώ το άτομο.

Η κάβα Χύμα κρασί και μία επιλογή από λευκό και κόκκινο εμφιαλωμένα.

Επιπλέον πληροφορίεςΛειτουργεί καθημερινά από τις 11 το πρωί για καφέ, η κουζίνα είναι ανοικτή από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τη 1 π.μ. Θα χρειαστεί να οπλιστείτε με λίγη υπομονή ώστε να βρείτε θέση πάρκινγκ στα γύρω στενά.

Αμύντα 6, Παγκράτι, τηλ. 210-72.48.822
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρολόι,roloi