Ο Μάης της γαστρονομίας

Δύο φεστιβάλ γαστρονομικού περιεχομένου θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας τις επόμενες ημέρες.

Τι Ημέρες Γαστρονομίας «Ονομασία Προέλευσης ελληνική»

Πού και πότεΜουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς. Από την Παρασκευή 9 έως την Κυριακή 11 Μαΐου. Από τις 11 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.

Τι θα δούμε εκείΕκθεση στην οποία θα συμμετάσχουν δεκάδες μικροί παραγωγοί αξιόλογων ελληνικών προϊόντων. Live cooking

sessions στο αίθριο του Μουσείου από διακεκριμένους σεφ. Γευσιγνωσίες. Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στην Κυκλαδίτικη κουζίνα (σ.σ. οι Κυκλάδες είναι ο φετινός τιμώμενος προορισμός) με live επιδείξεις από σεφ που γράφουν τη σύγχρονη μαγειρική ιστορία των νησιών. Ομιλίες και διαλέξεις σχετικές με τον ελληνικό πολιτισμό των γεύσεων. Και άλλα πολλά.

Επίσης την Κυριακή 11 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το 1ο Συνέδριο Αιγαιοπελαγίτικης Γαστρονομίας, μια πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, που ως στόχο έχει την ανάδειξη του Αιγαίου ως ενιαίου γαστρονομικού προορισμού. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε πολλά και ενδιαφέροντα για την ενίσχυση και την ανάδειξη της τοπικής παραγωγής και τη μοναδικότητα της αιγαιοπελαγίτικης γαστρονομίας από πανεπιστημιακούς, εκπροσώπους του χώρου του επιχειρείν και γνωστούς κουζινογράφους.

Μη χάσετεΤο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας (AICFF) με ενδιαφέρουσες ταινίες γαστρονομικού περιεχομένου.

Εξτρα πληροφορίεςΕισιτήρια μπορείτε να προμηθεύεστε τις ημέρες της διοργάνωσης από το ταμείο του Μουσείου Μπενάκη – Πειραιώς 138 στην τιμή των 10 €. Γενική Είσοδος: 10 €.

Άνεργοι-Φοιτητές : 7 € (απαραίτητη επίδειξη σχετικής κάρτας).

ΑμΕΑ & Παιδιά κάτω των 12 ετών: Δωρεάν.

Εισιτήριο τριήμερου: 25 €.

Προπώληση εισιτηρίων www.viva.gr για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων στην τιμή των 7 € και τριημέρου 17 €.

Δείτε το promo video.

ΤιSani Gourmet Festival «The Silk Road: From Beijing to Rome»

Πού και πότεΣτα εστιατόρια του πολυτελούς Sani Resort στη Χαλκιδική. Από την Παρασκευή 9 έως την Κυριακή 18 Μαΐου.

Το κόνσεπτ Το εφετινό θέμα του φεστιβάλ είναι «O δρόμος του μεταξιού: από το Πεκίνο στη Ρώμη». Για να το κάνουμε λιανά, η ιδέα των διοργανωτών είναι να διερευνηθούν τα κοινά στοιχεία των μεγάλων κουζινών που γεννήθηκαν και διαμορφώθηκαν περί τον ιστορικό δρόμο του μεταξιού, το ταξίδι των προϊόντων, των γεύσεων, των συνηθειών. Οι σεφ θα επιχειρήσουν να ψαύσουν ίχνη καταγωγικά, να καταγράψουν ομοιότητες και διαφορές, να γκρεμίσουν μαγειρικά σύνορα ανάμεσα στις δυο ηπείρους (Ευρώπη - Ασία), να παρουσιάσουν μια κουζίνα ουσιωδώς fusion και όμως με ξεκάθαρο, διακριτό χαρακτήρα. Tο νήμα ενώνει Κίνα, Ινδία, Ιράν, Τουρκία, Ελλάδα, Ιταλία.

Τι θα δούμε εκείΔεν θα δούμε, θα γευτούμε. Καλεσμένοι μεγάλες προσωπικότητες της παγκόσμιας μαγειρικής σκηνής, Έλληνες τε και αλλοδαποί. Από Ελλάδα, π.χ. θα μαγειρέψουν ο Καραμολέγκος και ο Καραθάνος, ενώ από το εξωτερικό θα έχουμε την ευκαιρία να γευτούμε την περσική κουζίνα της σπουδαίας συγγραφέως-μαγείρισσας Najmieh Batmanglij, της Ινδής κουζινογράφου Manju Malhi, του πολυβραβευμένου Κινέζου σεφ Jereme Leung κ.ά.

Εξτρα πληροφορίεςΓια περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ, τις ημέρες που θα μαγειρέψει κάθε σεφ και το κόστος του μενού, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.sanigourmet.gr.

Δείτε το promo video.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μάης,mais