Ο Γαστρονόμος φτιάχνει κεμπάπ

Αυτή την Κυριακή ο ανανεωμένος Γαστρονόμος υποδέχεται το καλοκαίρι με ένα μεγάλο αφιέρωμα στα κεμπάπ.

Τα καλύτερα κεμπάπ είναι σπιτικά. Ανάμεικτα, με αρνί, με κοτόπουλο ή με μοσχάρι· και οι 11 συνταγές είναι πεντανόστιμες:

«Αντάνα», το τουρκικόΑνάμεικτο, με δυόσμο, φρέσκια ντομάτα και πελτέΑνάμεικτο, με θρούμπι και σουμάκιΑνάμεικτο, με κάρι και
κουρκουμά συνοδεία μαριναρισμένων ψητών ροδάκινωνΑνάμεικτο, με πολίτικα μπαχαρικά, ντομάτα και σάλτσα καπνιστής μελιτζάναςΑρνίσιο, με πελτέ και δυόσμοΑρνίσιο, με φρέσκα ψητά κρεμμυδάκιαΜοσχαρίσιο κλασικό, με θυμάριΜοσχαρίσιο, με κρεμμυδόζουμο και αρωματική σάλτσα ντομάταςΚοτόπουλου, με πιπεριά και πάπρικαΚοτόπουλου, με κύμινο και κάρι

 

Ακόμη,

Για το καθημερινό τραπέζι ετοιμάζουμε παϊδάκια κοτόπουλου στο φούρνο με πατάτες, μελιτζάνες με ρεβίθια και βασιλικό, ψάρι ψητό με σαλάτα από φασόλια και μοσχαράκι κοκκινιστό με κολοκυθάκια.

 

Σε λιγότερο από 30΄ σκαρώνουμε γρήγορα και εύκολα: «χωριάτικη» ομελέτα φούρνου, ψητό σολομό με σάλτσα γιαουρτιού, σπαγκέτι με κολοκυθάκια και δυόσμο και μπριζόλες χοιρινές στο τηγάνι με φρέσκια ντομάτα.

 

Στρώνουμε το γιορτινό τραπέζι και καλούμε φίλους για ένα οικονομικό και χορτοφαγικό δείπνο. Για κύριο η Ντίνα Νικολάου σερβίρει τέλεια γεμιστά, με κριθαράκι και γραβιέρα. 

 

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου φτιάχνει 5 γεύματα στο πι&φι ενώ, παρέα με τη Νένα Ισμυρνόγλου ετοιμάζουν σαλάτες με κολοκυθάκια ψητά ή βραστά.

 

Στο ρεπορτάζ αγοράς μαθαίνουμε τα δέοντα για τα στρογγυλά κολοκυθάκια για να μην προσπερνάμε με απορία το ασυνήθιστου σχήματος θερινό κηπευτικό.

 

Η Εύη Βουτσινά φουρνίζει ανοιχτή ρυζόπιτα και γράφει για νοστιμές από τη Λευκάδα.

 

Η Νένα Ισμυρνόγλου ετοιμάζει πρωινά με βερίκοκο και μια εκπληκτική μαρμελάδα των 20΄.

 

Μεταποιούμε το γιαούρτι και δημιουργούμε πεντανόστιμες σάλτσες για τα ψητά. Σάλτσα με φρέσκο βασιλικό και κάππαρη, ντιπ με πιπεριά Φλωρίνης, τζατζίκι με κολοκυθάκια, σάλτσα με θυμάρι και λεμόνι.

 

Τέλος, τα πιο λαχταριστά γλυκά με βερίκοκα από τον Στέλιο Παρλιάρο. Σορμπέ, ψητό τσιζκέικ, κέικ και τούρτα σοκολάτα, όλα με τα πρώτα μοσχομυριστά βερίκοκα του καλοκαιριού.

Αυτά και άλλα πολλά στον Γαστρονόμο που κυκλοφορεί με την Καθημερινή της Κυριακής 11 Ιουνίου, στα περίπτερα σε όλη την Ελλάδα.

Keywords
Αναζητήσεις
συνταγη για κεμπαπ ντινα νικολαου, παρλιαρος αρωματικη μαρμελαδα βερικοκο
Τυχαία Θέματα
Γαστρονόμος,gastronomos