Μαυρομάτικα φασόλια με σέσκουλα και λίγο λουκάνικο

Αν νηστεύουμε, παραλείπουμε το λουκάνικο.

ΔιαδικασίαΦασόλια: Βάζουµε τα φασόλια να βράσουν σε µια µεγάλη κατσαρόλα, στο νερό, για περίπου 45 λεπτά - 1 ώρα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, µέχρι να µαλακώσουν πολύ καλά. Στην κατσαρόλα θα πρέπει να έχει αποµείνει τόσος ζωµός ώστε το φαγητό να µοιάζει µε πηχτή σούπα. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε νερό κατά το μαγείρεμα. Αν όμως τα προτιµάµε πιο στεγνά, τα σουρώνουµε στο τέλος.

Σε µια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά και σοτάρουµε τα σέσκουλα µε το σκόρδο, για περίπου 5 λεπτά, να µαραθούν.

Σερβίρισµα:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα µαυροµάτικα, τα κοµµένα λουκάνικα, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το µαϊντανό, τα σέσκουλα, αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί.

Στο ποτήριΤο σκόρδο που σοτάρεται με τα σέσκουλα τους δίνει μια ιδιαίτερη γεύση που επιτρέπουν να ακολουθήσουν οινικά τα φασόλια και τα λουκάνικα. Ένα ρουστίκ κόκκινο κρασί από τη Νάουσα ή ένα μαλακό Merlot.

* Συμβουλή

Παρά το ότι τα μαυρομάτικα φασόλια δεν χρειάζονται μούλιασμα, ο σεφ προτείνει να τα βάλουμε στο νερό αποβραδίς καθότι έτσι γίνονται πολύ τρυφερά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαυρομάτικα,mavromatika