Κεφτέδες κοτόπουλου µε ρίγανη και µαϊντανό και σάλτσα γιαουρτιού µε δυόσµο

Διαβάστε πρώτοι μία από τις συνταγές του αφιερώματος στους κεφτέδες που θα βρείτε στο Γαστρονόμο αυτής της Κυριακής.

Διαδικασία Κεφτεδάκια: Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για περίπου 5 - 6 λεπτά, να μαλακώσει, και στη συνέχεια αποσύρουµε από τη φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά µε το ψωμί, τη sweet chili sauce, το χυμό ντομάτας, τα αυγά, τη ρίγανη, το μαϊντανό,

το μείγμα του τηγανιού και αλατοπίπερο. Ζυμώνουµε καλά το μείγµα για 5 λεπτά. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι. Πλάθουμε κεφτέδες σε σχήµα καρυδιού, τους περνάμε από το αλεύρι και τινάζουμε να φύγει το περιττό. Βάζουµε 2 - 3 εκ. από τον πάτο του τηγανιού ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και, όταν ζεσταθεί καλά, χωρίς όμως να βγάζει καπνούς, ρίχνουµε λίγους-λίγους τους κεφτέδες και τους τηγανίζουµε σε δόσεις, σε μέτρια φωτιά, για περίπου 4 - 5 λεπτά την κάθε δόση. Αν θέλουμε να αποφύγουμε το τηγάνι, μπορούµε να ψήσουμε τους κεφτέδες στο φούρνο, χωρίς να τους αλευρώσουµε, στους 200°C, για περίπου 10 λεπτά.

 

Σάλτσα: Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή το μούλτι και τα χτυπάµε για 1/2 λεπτό. Περνάμε το μείγµα από ψιλό σουρωτήρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε ένα μπολ μαζί µε τα κεφτεδάκια.

Keywords
Τυχαία Θέματα