Καρυδόπιτα με κρέμα γιαούρτι

Μία από τις καρυδόπιτες που δεν «χώρεσαν» στις Γλυκές Ιστορίες του Σεπτεμβρίου, που κυκλοφορούν στις 9 Σεπτεμβρίου στα περίπτερα.

ΔιαδικασίαΚοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε στο μίξερ, κατά προτίμηση με το φτερό, το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα 200 γρ. από τη ζάχαρη και, μόλις ενσωματωθούν, ρίχνουμε έναν-έναν τους κρόκους. Οταν ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα, ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το γαρίφαλο και την κανέλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε τα καρύδια και το κονιάκ

και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και καθαρίζουμε καλά τον κάδο του μίξερ.

Ρίχνουμε μέσα τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα, στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 30 εκ. και αδειάζουμε εκεί το μείγμα. Ψήνουμε για 40 λεπτά. Για να δούμε αν είναι έτοιμη η καρυδόπιτα, βυθίζουμε στο κέντρο ένα μαχαίρι. Αν βγει στεγνό, βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο. Αν έχει στη λάμα του σημάδια από νωπή ζύμη, ψήνουμε λίγο ακόμη και ξαναδοκιμάζουμε. Λίγο πριν βγάλουμε την καρυδόπιτα από το φούρνο, ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Σιρόπι: Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 4 λεπτά (ο χρόνος μετράει από την ώρα που θα αρχίσει το σιρόπι να κοχλάζει). Μόλις βγάλουμε την καρυδόπιτα από το φούρνο, την περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι. Περιμένουμε κάποιες ώρες να κρυώσει το γλυκό και να απορροφήσει το σιρόπι.

Κρέμα γιαουρτιού: Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι, τη ζάχαρη άχνη, το χυμό λεμονιού και τα 70 γρ. κρέμα γάλακτος και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά με κουτάλα ή μαρίζ. Σερβίρουμε την καρυδόπιτα με την κρέμα γιαουρτιού.

Keywords
Αναζητήσεις
καρυδόπιτα με κρέμα γιαουρτιού
Τυχαία Θέματα