Γλυκό κεράσι με μέντα

Μία γεύση από το αφιέρωμα των «Γλυκών Ιστοριών» που κυκλοφορούν αυτόν τον μήνα στα περίπτερα.

ΔιαδικασίαΡίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα κεράσια και τα περιχύνουμε με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε ελαφρώς με τα χέρια.

 

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό και τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη μέντα (ή το δυόσμο). Αφήνουμε να μείνει μισή ώρα, έτσι ώστε να αρωματιστεί καλά το νερό, και έπειτα το ρίχνουμε μέσα στα κεράσια (μαζί με τα φύλλα από το μυρωδικό). Αφήνουμε τα κεράσια

για 8 ώρες, κατά προτίμηση στον ήλιο, καλυμμένα με τούλι ή με τουλπάνι. Σε αυτό το διάστημα θα βγάλουν τα υγρά τους και θα λιώσει η ζάχαρη.

 

Αφαιρούμε τα φύλλα της μέντας και σουρώνουμε τα κεράσια πάνω από ένα μπολ, έτσι ώστε να πάρουμε χωριστά το υγρό από τα φρούτα. Βάζουμε το υγρό σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τα κεράσια και βράζουμε για 25 - 30 λεπτά ακόμη (μετράμε το χρόνο από όταν ξεκινήσει ξανά ο βρασμός). Αν σχηματιστεί πολύς αφρός στην επιφάνεια, τον αφαιρούμε με ένα κουτάλι.

 

Αποσύρουμε το γλυκό από τη φωτιά και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα, όσο και το γλυκό όσο και τα βάζα είναι ακόμη πολύ ζεστά. Τα κλείνουμε, τα γυρίζουμε ανάποδα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα φυλάσσουμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος, αλλά εφόσον ανοιχτούν, είναι καλύτερα να μπουν στο ψυγείο.

 

Συμβουλή Βράζοντας χωριστά το σιρόπι και προσθέτοντας τα κεράσια στο τέλος, εξασφαλίζουμε ότι θα κρατήσουν το σχήμα τους και δεν θα διαλυθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γλυκό,glyko