Φιλέτα ψαριών με τραγανή και αρωματική κρούστα

Το μυρωδάτο μείγμα της επικάλυψης νοστιμίζει και προφυλάσσει την ευαίσθητη σάρκα των ψαριών, ενώ η μαγιονέζα εντείνει το ζουμερόν του αποτελέσματος.

ΔιαδικασίαΑλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα των ψαριών και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι. Στερεώνουμε το σουρωτήρι σε ένα μπολ (για να στάζουν εκεί τα υγρά) και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, ώστε να σφίξουν λίγο και να νοστιμίσουν.

Βάζουμε σε ένα πιάτο το αλεύρι, σε ένα δεύτερο τη φρυγανιά και σε ένα τρίτο τη μαγιονέζα.

Στο πιάτο με τη φρυγανιά

βάζουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε, ενώ στο πιάτο με τη μαγιονέζα βάζουμε τη μουστάρδα και αναδεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Βάζουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο (3 - 4 εκ. από τον πυθμένα του) και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Περνάμε τα φιλέτα των ψαριών από το αλεύρι, να καλυφθούν καλά, και τα τινάζουμε να πέσει το περιττό αλεύρι. Μετά τα περνάμε από το μείγμα της μαγιονέζας (πρέπει να σκεπαστούν καλά από όλες τις πλευρές) και στη συνέχεια από τη φρυγανιά. Τα τηγανίζουμε ανά δύο στο καυτό λάδι, για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν αλλά να μην παραψηθούν και στεγνώσουν. Τα σερβίρουμε αμέσως. συνοδεία

Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα και φρυγανισμένο ψωμί.

Keywords
Τυχαία Θέματα