Δοκιμάσαμε το μενού του Καραθάνου

Συμμετέχει στο εφετινό γκουρμέ φεστιβάλ του ξενοδοχείου Sani. Ιδού τρία από τα πιάτα του μενού του που ξεχωρίσαμε.

Από τα καλύτερα μενού στο φετινό Sani Gourmet Festival είναι του Καραθάνου. Η μαγειρική του ωριμότερη από ποτέ, στέρεη, υψηλή χωρίς σηκωμένο φρύδι, ευφάνταστη και προχωρημένη χωρίς εξαλλοσύνες, ελληνική και όσο πρέπει διεθνής. Την φχαριστηθήκαμε. Ιδού τρία από τα πιάτα που έφτιαξε:

Ψεύτικη τρούφα ρεβύθι. Ένα είδος

ρεβυθομάφιν με μελάνι σουπιάς και άρωμα τρούφας. Ο σεφ «παίζοντας», του έδωσε μορφή τρούφας. «Ακούγεται» τόσο το ρεβίθι όσο και η τρούφα. Εμπνευσμένος ο συνδυασμός του ταπεινού οσπρίου με το ακριβό μανιτάρι. Σερβίρεται πάνω σε ωμό ρύζι, που απορροφά τυχόν υγρασία.

Σολομός μαριναρισμένος. Στυλιζαρισμένο πιάτο, προχωρημένη σύνθεση με απλά υλικά. Το ψάρι ελαφροπαστώνεται και μαρινάρεται με αλάτι, ζάχαρη, φινόκιο και εσπεριδοειδή. Μετά μπαίνει σε παντζαρόζουμο εξ ου και το έντονο χρώμα του. Σερβίρεται με τριφτό ωμό κουνουπίδι (δείτε πώς μοιάζει με κουσκούς) με σχοινόπρασο και με γιαούρτι δουλεμένο με wasabi (καυτερό χρένο). Ελαφρύ και συγχρόνως δυνατό πιάτο.

Ένα αλλιώτικο χουνκιάρ. Μελιτζανοπουρές καπνιστός και θυμαροριγανίσιος. Μοσχαρίσια ουρά σιγομαγειρεμένη μέχρι λιωσίματος και «παναρισμένη» σε κοπανισμένο τραχανά (ο χρυσοκόκκινος κύβος λιώνει με το που τον ακουμπήσεις). Οι βούλες είναι από πουρέ πατάτας και πελτέ με μια ιδέα τσίλι. Μπρουτάλ πιάτο, σκέτος δυναμίτης γεύσης.

Το μενού θα σερβιριστεί σήμερα και αύριο στο πλαίσιο του Sani Gourmet Festival, στο εστιατόριο Τομάτα στο Sani Resort στη Χαλκιδική. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ, τις ημέρες που θα μαγειρέψει κάθε σεφ και το κόστος των μενού, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.sanigourmet.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
πιατα καραθανου
Τυχαία Θέματα
Δοκιμάσαμε, Καραθάνου,dokimasame, karathanou