Δοκιμάσαμε μαρμελάδες χωρίς ζάχαρη

Τρεις εκδοχές χωρίς προσθήκη ζάχαρης για να απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας φρουτοάλειμμα χωρίς ενοχές.

Γεωδή

Αυτή δεν θα την βρείτε στα σούπερ μάρκετ, αλλά αν ψωνίζετε από μπακάλικα, σίγουρα θα πέσετε πάνω της αργά ή γρήγορα. Είναι της εταιρείας «Γεωδή» που έχει μπει δυναμικά στο χώρο της μαρμελάδας εδώ και μερικά χρόνια. Στη light σειρά της η ζάχαρη αντικαθίσταται από συμπυκνωμένο χυμό μήλου και όχι σταφυλιού, όπως στις μαρμελάδες των δύο άλλων εταιρειών. Σημειωτέον, ότι είναι η μόνη που αναγράφει στην ετικέτα

της τον χαρακτηρισμό «light», συμπληρώνοντας ότι περιέχει έως και 50% λιγότερες θερμίδες από τις συμβατικές. Η συγκεκριμένη γεύση «Κεράσι - βύσσινο», ίσως ξενίσει κάποιους και ξινίσει άλλους. Είναι σαφώς πιο όξινη από τις κλασικές κόκκινες μαρμελάδες και περιέχει ολόκληρα, τραγανά κομματάκια φρούτου. Αν ανήκετε στους οπαδούς των φίνων, ομογενοποιημένων «jams», προσπεράστε... Αν πάλι απολαμβάνετε τις αντιθέσεις γεύσεων και υφών, θα την απολαύσετε ιδανικά με παγωτό καϊμάκι ή γιαούρτι ή ακόμη και σε ένα κομμάτι τσιζκέικ (αραιωμένη με λίγο ζεστό νερό), όπου θα ενισχύσει και θα αναδείξει την οξύτητα του τυριού.

 

 Τη βρήκα στο ντελικατέσεν Αφοί Βασιλόπουλοι (Παπαρηγοπούλου 3, Αθήνα). Θα τη βρείτε, όμως, και σε άλλα ντελικατέσεν, μπακάλικα, ζαχαροπλαστεία. Τηλ. εταιρείας: 210-62.15.080.

 

St. Dalfour

Είναι από τις πρώτες μαρμελάδες που κυκλοφόρησαν χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών ουσιών. Μην φανταστείτε όμως ότι στερούνται γλύκας. Τουναντίον· ίσως σας φανούν πιο γλυκές ακόμη και από τις συμβατικές. Χρησιμοποιούν, βλέπετε, συμπυκνωμένο χυμό σταφυλιού, που ενισχύει τα φυσικά σάκχαρα του φρούτου και επιπλέον προσδίδει στο όλον μια ελαφρώς πετιμεζάτη αίσθηση. Κυκλοφορεί σε μεγάλη ποικιλία γεύσεων. Η τελευταία μου ανακάλυψη είναι η «Ανανάς & μάνγκο», που η περιεκτικότητά της σε φρούτα φτάνει το 51%. Εκτός από το ψωμί, δοκιμάστε την και πάνω σε τηγανίτες και κρέπες, για ένα σούπερ ενισχυμένο πρωινό, ή σε μια εξωτική εκδοχή πάστας φλόρα.

 

Spinspan

Η μεγάλη εταιρεία, πέρα από την κλασική της σειρά, παρασκευάζει πλέον και μαρμελάδες από 100% φρούτα και χυμούς φρούτων. Και σε αυτή την εκδοχή η ζάχαρη έχει αντικατασταθεί από συμπυκνωμένο χυμό σταφυλιού που μάλλον προσθέτει παρά αφαιρεί γλυκύτητα. Από τις γεύσεις που δοκιμάσαμε, η μαρμελάδα φράουλα αγγίζει το κλασικό ιδεώδες: ζωηρό άρωμα και γεύση φρούτου (περιεκτικότητα 50%) και σφιχτή, ζελατινοειδή υφή που την καθιστά ιδανική για άλειμμα.

 

 

Τις St Dalfour και Spinspan θα τις βρούμε σε σούπερ μάρκετ.

Keywords
Αναζητήσεις
άλειμμα φρουτων χωρίς ζάχαρη, dalfour θερμιδες
Τυχαία Θέματα
Δοκιμάσαμε,dokimasame
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές