Δήλωσε συμμετοχή εδώ

Αν διαβάζετε τις Γλυκές Ιστορίες, σίγουρα η ζαχαροπλαστική ανήκει στα ενδιαφέροντά σας. Μήπως όμως το ενδιαφέρον σας πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα;

Από το πρώτο τεύχος έχουμε λάβει πάρα πολλά μηνύματα από νέους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με αυτή την τέχνη· που έχουν πάθος, ταλέντο και μεράκι· που πασχίζουν ξανά και ξανά να φτιάξουν ακόμη και τις πιο δύσκολες συνταγές, θερμομετρώντας σιρόπια και καραμέλες, ανοίγοντας φύλλα και περνώντας απίστευτες ώρες στην κουζίνα... Πολλοί από αυτούς δεν έχουν τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσουν το όνειρό τους, να γραφτούν σε μια σχολή

ή να παρακολουθήσουν κάποια σεμινάρια. Σκεφτήκαμε, λοιπόν, να τους δίναμε εμείς αυτή την ευκαιρία. Ετσι γεννήθηκε η ιδέα για το διαγωνισμό μας. Αν λοιπόν ενδιαφέρεστε να ασχοληθείτε επαγγελματικά με τη ζαχαροπλαστική, λάβετε μέρος και διεκδικήστε ένα από τα τρία μεγάλα δώρα:

 

Τα δώρα

1ος νικητής: Διετές πρόγραμμα σπουδών στην επαγγελματική σχολή Le Monde, στο τμήμα ζαχαροπλαστικής.

 

2ος νικητής: Ενας χρόνος εκπαίδευσης στο εργαστήριο του Στέλιου Παρλιάρου.

 

 

 

3ος νικητής: Τριήμερο σεμινάριο ζαχαροπλαστικής στη σχολή της Valrhona στη Γαλλία (διάρκεια ταξιδιού: 5 ημέρες), μια ευγενική προσφορά της εταιρείας Deals ΑΕ.

 

Οι όροι

Oι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι 18 - 30 ετών και να περάσουν επιτυχώς από δύο δοκιμασίες. Στην πρώτη δοκιμασία θα πρέπει να πειραματιστείτε φτιάχνοντας στο σπίτι σας ένα γλυκό (διαβάστε προσεκτικά και ακολουθήστε τις οδηγίες που δίνουμε στη συνέχεια).Όσοι προκριθούν θα υποβληθούν στη δεύτερη και δυσκολότερη δοκιμασία, που περιλαμβάνει την παρασκευή ενός γλυκού ενώπιον μιας κριτικής επιτροπής αποτελούμενης από σεφ, ζαχαροπλάστες και φυσικά τον Στέλιο Παρλιάρο.

 

Προθεσμία συμμετοχής

Στείλτε μας τις δηλώσεις συμμετοχής σας και την απαραίτητη φωτογραφία μέχρι την 1η Ιουνίου.

 

Πώς λαμβάνω μέρος;

Σας δίνουμε τα υλικά, βρείτε τη συνταγή που τα περιέχει

Με τα υλικά που αναγράφονται ακολούθως, θα πρέπει να πειραματιστείτε και να φτιάξετε ένα γλυκό. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε όλα τα υλικά, ωστόσο όσο περισσότερα χρησιμοποιήσετε, τόσο το καλύτερο. Στο τέλος, θα πρέπει να μας στείλετε τη συνταγή σας με e-mail στο [email protected] Η συνταγή θα πρέπει να είναι γραμμένη σε ένα ξεχωριστό αρχείο word, αναλυμένη σωστά και διατυπωμένη με σαφήνεια. Τα υλικά που θα επιλέξετε θα πρέπει να είναι δοσμένα σε γραμμάρια ή σε υποδιαιρέσεις του λίτρου (αν πρόκειται για υγρά). Επίσης, θα πρέπει να γράφετε και όποιο άλλο διευκρινιστικό στοιχείο κρίνετε απαραίτητο π.χ. αν βάζετε μόνο τους κρόκους ή ποιο είναι το ποσοστό της κουβερτούρας κ.λπ.

 

Τα υλικά:

Κρέμα γάλακτοςΖάχαρηΑυγάΑλεύριΣοκολάταΒούτυροΈνα αρωματικό της αρεσκείας σας, π.χ. μπαχαρικό, λικέρ, ξύσμα κ.λπ.

 

Μαζί με τη συνταγή, θα πρέπει να μας στείλετε και μια φωτογραφία, στην οποία θα φαίνεστε εσείς, μαζί το γλυκό που φτιάξατε.

 

Τέλος

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δήλωσε,dilose