Διαγωνισμός «Γίνε Ζαχαροπλάστης»: η απονομή

Με μια ζεστή τελετή και ένα υπέροχο κοκτέιλ πάρτι με θέα την Ακρόπολη έλαβε, και επισήμως, τέλος ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ζαχαροπλαστικής «Γίνε Ζαχαροπλάστης».

Η ευδιάκριτη συγκίνηση στη φωνή της Βασιλικής Πηλιανίδου όταν παρέλαβε το βραβείο της από τα χέρια του προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργου Τσακίρη, εξέφραζε με τον καλύτερο τρόπο την όλη ουσία του διαγωνισμού «Γίνε ζαχαροπλάστης», των «Γλυκών Ιστοριών» και του Εκπαιδευτικού Ομίλου Le Monde.

Η τελειόφοιτη του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών κατάφερε να διαπρέψει ανάμεσα σε 82 διαγωνιζομένους και, μαζί με το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού, να κερδίσει διετή, πλήρη υποτροφία στο πρόγραμμα ζαχαροπλαστικής-αρτοποιίας της σχολής Le Monde. «Χαίρομαι πάρα πολύ για το δώρο μου γιατί είναι κάτι που πραγματικά δε θα μπορούσα να κάνω αλλιώς».

 

Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνεύστηκε την ιδέα του διαγωνισμού. Ήθελε να δώσει την ευκαιρία σε νέα παιδιά με ταλέντο, που ίσως να μην είχαν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν το όνειρό τους, να γίνουν ζαχαροπλάστες. Γι’ αυτό και όλα τα δώρα είχαν εκπαιδευτικό προσανατολισμό. Όπως αυτό που συνόδευε το δεύτερο βραβείο και το οποίο κέρδισε ο 23χρονος Αντώνης Μαυρίδης - Μαντέρης, ο οποίος, αν και μάγειρας, θέλει να εξειδικευτεί στη ζαχαροπλαστική. Άδραξε έτσι την ευκαιρία να διαγωνιστεί και, ερχόμενος δεύτερος, κέρδισε 1 χρόνο μαθητείας δίπλα στον Στέλιο Παρλιάρο. Τη στιγμή που παραλάμβανε την τιμητική πλακέτα από τα χέρια του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρη Ασημακόπουλου, ο οποίος τυγχάνει μάλιστα να είναι και συνιδιοκτήτης του θρυλικού ομώνυμου αθηναϊκου ζαχαροπλαστείου, η χαρά του ήταν έκδηλη. Η τρίτη νικήτρια, φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής, Ελένη Χατζηττοφή, θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει σεμινάρια στην πασίγνωστη σοκολατοποιία Valrhona στη Λιόν της Γαλλίας. Το δώρο ήταν μια προσφορά της εταιρείας Deals S.A., αντιπρόσωπο της Valrhona στην Ελλάδα. Το βραβείο απένειμε ο κ. Μάκης Βελισαρόπουλος, ιδρυτής της Le Monde.

 

Η τελετή πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου, στις 8 μ.μ. στις εγκαταστάσεις της Le Monde με παρουσιάστρια τη δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, Χριστίνα Βίδου. Τους παρευρισκομένους χαιρέτησαν ο διευθυντής των περιοδικών εκδόσεων της Καθημερινής, Σωκράτης Τσιχλιάς, ο οποίος τόνισε τη σημασία δημιουργίας μορφωμένων επαγγελματιών στο χώρο της εστίασης, με υψηλή εξειδίκευση, οι οποίοι θα είναι ικανοί να διαμορφώσουν έναν εθνικό γαστρονομικό χάρτη. Ακολούθως, ο Στέλιος Παρλιάρος ενθάρρυνε τα παιδιά να κάνουν όνειρα, όπως έκανε και ο ίδιος, και να έχουν πίστη ότι αυτά θα πραγματοποιηθούν και ο Νίκος Βελισσαρόπουλος, διευθυντής Διεθνών Σχέσεων της Le Monde, μίλησε για τη σημασία που έχει για την Ελλάδα οι επαγγελματίες του τουρισμού να έχουν την κατάλληλη κατάρτιση.

 

Ακολούθησε κοκτέιλ πάρτι στο roof garden με εξαιρετικές αλμυρές λιχουδιές που ετοίμασαν οι δάσκαλοι και σπουδαστές της Σχολής. Τα γλυκά, φυσικά, ανέλαβε ο Στέλιος Παρλιάρος, ο

Keywords
Τυχαία Θέματα