Αλμυρό κέικ με γραβιέρα, μουστάρδα και μαντζουράνα

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά; Ιδού ένα λαχταριστό αλμυρό κέικ, τέλειο ως σνακ για το γραφείο ή το σχολείο ή ως έδεσμα για τον γιορτινό μπουφέ.

Διαδικασία Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, το ζαμπόν, τη μαντζουράνα και

λίγη πάπρικα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά καλά με τον αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα, λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι και χτυπάμε για λίγο ακόμη, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.

Λαδώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ (προτιμότερο αντικολλητική) και τη γεμίζουμε με το μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 45-50 λεπτά. Ελέγχουμε αν έγινε βυθίζοντας ένα λεπτό μαχαίρι στο κέικ: αν βγει στεγνό, χωρίς υπολείμματα υγρής ζύμης, είναι έτοιμο. Διαφορετικά, ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη και ξαναδοκιμάζουμε.

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε μέσα στη φόρμα για περίπου 5-10 λεπτά. Μετά το ξεφορμάρουμε και το μεταφέρουμε σε μια σχάρα με ποδαράκια όπου το αφήνουμε μέχρι να κρυώσει, προτού το κόψουμε σε φέτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα