Αγκυροβόλι (Θεσσαλονίκη)

Μια μοντέρνα ψαροταβέρνα, με γνήσιες θαλασσινές γεύσεις και προσεγμένους ψαρομεζέδες, σας προσκαλεί να ρίξετε «άγκυρα» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η θέση Στο κέντρο της πόλης, μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από το Λευκό Πύργο. Η γωνιακή του τοποθεσία είναι ιδανική, γιατί ανάλογα με το πού θα καθίσεις έχεις και διαφορετική θέα. Ας πούμε, αν αράξεις στα τραπεζάκια έξω με μέτωπο προς τα νότια, το μάτι σου θα φτάνει μέχρι το Θερμαϊκό.

Η ατμόσφαιρα Ανεξαρτήτως του κόσμου που συχνάζει εδώ -από

κοστουμάτους που γευματίζουν μετά τη δουλειά τους μέχρι αυθόρμητες νεανικές παρέες- η αύρα του μαγαζιού παραμένει πάντα ταξιδιάρικη. Η χαλαρωτική διακόσμηση -επικρατούν οι γήινες αποχρώσεις-, οι προσεγμένες λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα ο βιομηχανικός αποστακτήρας πάνω από το μπαρ και η μεγάλη άγκυρα στον ένα τοίχο, και ο διακριτικός φωτισμός, δημιουργούν μια μόνιμη αίσθηση ότι είσαι διακοπές σε κάποιο ξεχασμένο νησί. Αν είστε δύο άτομα, προτιμήστε να σας σερβίρουν στην μπάρα, όπου η διάθεση ακροβατεί μεταξύ φαγητού, ποτού και χορού!

Το φαγητό Εδώ και 13 συνεχόμενα χρόνια, η οικογένεια Σοφιανού σερβίρει φρέσκο ψάρι στη Θεσσαλονίκη. Ο πατέρας, που για πολλά χρόνια ψάρευε με δικά του καΐκια, κληροδότησε την εμπειρία στα παιδιά του και εκείνα με τη σειρά τους βρήκαν τους καταλληλότερους προμηθευτές. Σήμερα, συνεργάζονται κυρίως με ψαράδες από το τρίτο πόδι της Χαλκιδικής, από όπου κατάγονται κιόλας. Πλην κάποιων εξαιρέσεων, οι γεύσεις που θα συναντήσετε στα ορεκτικά και στις σαλάτες είναι μεν λιτές, αλλά βασίζουν τη νοστιμιά τους στα φρέσκα υλικά και στο καλό μαγείρεμα. Για παράδειγμα, η χωριάτικη σαλάτα, μολονότι πρόκειται για ένα συνηθισμένο πιάτο, ήταν τόσο καλά κι άρτια φτιαγμένη που σου έφτιαχνε τη διάθεση μόνο που την έβλεπες. Από κει και πέρα, συνεχίσαμε με εξαίσια λευκή ταραμοσαλάτα και ψητές σαρδέλες ανοιγμένες στα δύο και γαρνιρισμένες με κρεμμύδι, νοστιμότατο καπνιστό σκουμπρί και χταπόδι λεμονάτο. Το τελευταίο είναι από τα πιο ιδιαίτερα και καθιερωμένα πιάτα του μαγαζιού, το οποίο περιέχει μια ενδιαφέρουσα σάλτσα από μουστάρδα, λεμόνι, λάιμ, λάδι, κόκκινη πιπεριά, μπαχαρικά και φρέσκα μυρωδικά. Για το τέλος, επιλέξαμε κριθαρότο γαρίδας με κόκκινη σάλτσα. Το κριθαράκι είχε το ιδανικό βράσιμο και θερμοκρασία, οι γαρίδες ήταν πολλές, άρα δε χάνονταν μέσα στο πιάτο όπως συμβαίνει συνήθως, και τα σχεδόν λιωμένα κυβάκια φέτας προσέδιδαν την απαραίτητη αίσθηση οξύτητας.

Ο λογαριασμός Εξαρτάται κυρίως αν θα παραγγείλετε φρέσκο ψάρι ή όχι. Αν καθίσετε στο μπαρ, επιλέξετε διάφορα μεζεκλίκια και τα συνοδεύσετε με χύμα τσίπουρο, θα σας κοστίσει περίπου 15 ευρώ το άτομο. Αλλιώς, υπολογίστε περίπου από 25 ευρώ δίχως ποτό.

Η κάβα Οι επιλογές είναι πολλές, σχεδόν για όλα τα γούστα. Θα βρείτε οίνο βιολογικής καλλιέργειας του κτήματος «Χατζηβαρύτη», μια μεγάλη λίστα με λευκά κρασιά, πάνω από μια ντουζίνα διαφορετικά ούζα και τσίπουρα (το χύμα χωρίς γλυκάνισο είναι εξαιρετικό), ρετσίνα, αρκετές μπίρες, επιδόρπια κρασιά σε ποτήρι (δοκιμάστε το «Γλυκές Ευχές Ερατεινές» από την Πιερία) και ενδιαφέροντα αποστάγματα.

Επιπλέον πληροφορίες Λειτουργεί καθημερινά από τις 1 μ.μ. μέχρι τη 1 π.μ. Από Παρασκευή μέχρι Κυριακή η κράτηση είναι αναγκαία. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε το αυτοκίνητο, μιας και στην ευρύτερη περιοχή δεν υπάρχουν άφθονες θέσεις για παρκάρισμα.

Στρατηγού Καλλάρη 11 & Λ. Μαργαρίτη 13, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 23 95 99.
Keywords
Τυχαία Θέματα