CV Distiller

Αν το χαρακτηρίσουμε κάβα ή μπαρ, μάλλον το αδικούμε. Με τη συλλογή αποσταγμάτων που διαθέτει, είναι μια κατηγορία από μόνο του...

Μια πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα κάβα σε ένα μαγαζί που αλλάζει το νόημα της λέξης «μπαρ». Το CV Distiller του Κεραμεικού εντυπωσιάζει άπαντες τους λάτρεις των αποσταγμάτων.

Σε έναν κομψό, μικρό χώρο, δίπλα στις γραμμές του τρένου, ο ζωγράφος και αρχιτέκτων Στέφανος Ψυλλάκης βρήκε τον καλύτερο τρόπο για να «βγάλει γλώσσα» στη δυσοίωνη επικαιρότητα. Στην τετραώροφη βιβλιοθήκη, με τη βαριά συρόμενη σκάλα που φτάνει έως το ταβάνι, φιγουράρουν

ποτά που οι περισσότεροι δεν έχουμε δει ούτε στα όνειρά μας. Η λίστα περιλαμβάνει περισσότερα από 300 ουίσκι, 160 ρούμια, 14 αψέντια και μια χορταστική επιλογή από κονιάκ, αρμανιάκ, τζιν, βότκες, λικέρ - συνολικά 750 ετικέτες.

Υπό τους ατμοσφαιρικούς ήχους ρετρό μουσικής (καμπαρέ, μιούζικαλ, κινηματογραφικά σάουντρακ), ο cocktailman Κωνσταντίνος Φράγκος υποκλίνεται στην ευρύτητα και τη σπανιότητα της πρώτης ύλης, γι’ αυτό και αφήνει σε δεύτερη μοίρα το κομμάτι «κοκτέιλ» που τον έχει κάνει γνωστό. Εστιάζοντας στα premium ποτά, χρησιμοποιεί εξαιρετικής ποιότητας πάγο που δεν λιώνει γρήγορα, ενώ για πιο σπέσιαλ περιστάσεις καταφεύγει σε ηφαιστειογενείς πέτρες, τις οποίες παγώνει στην κατάψυξη και τις χρησιμοποιεί αντί για πάγο!

Πολλά από τα ποτά είναι δικής τους εισαγωγής. Ανάμεσά τους βρίσκουμε αρκετά «διαμάντια» από την προσωπική συλλογή του κυρίου Ψυλλάκη, σπάνια και δυσεύρετα, με μεγάλη αξία. Από τις πιο ξεχωριστές ετικέτες είναι το ακριβότερο ίσως στην γκάμα του και σπανιότατο κονιάκ Chateau de Beaulon Extra Rare, που στο χαρμάνι του περιλαμβάνει αποστάγματα των αρχών του 20ού αιώνα, ένα μυθικό Tesseron του ’21, η 114η (από τις συνολικά 154 που κυκλοφόρησαν) φιάλη του Macallan Tandhu του 1948, μια συλλεκτική απόσταξη του Jack Daniels του 1939 με έτος εμφιάλωσης το 1960, εις μνήμην του προέδρου Ρούσβελτ, αλλά και το 104 ετών παλαίωσης Sherry Pedro Ximenez, εμφιάλωσης του 1982.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε πως, τόσο για τα προαναφερθέντα όσο και για τα πιο προσιτά αποστάγματα, η μεζούρα των 50 ml μπορεί να διαιρεθεί διά του δύο, και το ίδιο φυσικά και η τιμή.

Οσον αφορά τη λίστα με τα κοκτέιλ, ο Κωνσταντίνος Φράγκος δηλώνει οπαδός των tailor made ποτών, καθώς είναι ο καλύτερος τρόπος για να πετύχεις το γούστο του πελάτη. Η φετινή λίστα στηρίζεται σε κλασικές συνταγές, τις οποίες θα μπορούμε να δοκιμάσουμε sur mesure - σύμφωνα με τις ιδιαίτερες προτιμήσεις μας. Πέραν των κλασικών αξιών, ενδιαφέρον έχουν επίσης και τα signature cocktails, όπως το Dark ’n Stormy με ρούμι, λάιμ, ζάχαρη και ginger beer και βαθμό καψίματος 5/10 (αρκετά πικάντικο), το σοφιστικέ Greek Distiller με παλαιωμένο τσίπουρο και γλυκό κρασί Samos Anthemis, αλλά και το αυστηρό Casino, φτιαγμένο με τζιν και Chartreuse, αρωματικό και με ωραία οξύτητα.

Μια επιλογή με περισσότερες από 30 ετικέτες ελληνικών οίνων συμπληρώνουν την γκάμα, ενώ η πρωτοκλασάτη κάβα συνδυάζεται με μια εξαίσια συλλογή 38 εκλεκτών διεθνών τυριών και αλλαντικών, τα οποία σερβίρονται σε πλατό με 14 επιλογές και σε λογικές τιμές (22 €). Προσφέρονται επίσης και κάποια εδέσματα, φτιαγμένα με εκλεκτές ντελικατέτσες, όπως μπρουσκέτες με μους και φέτες αυγοτάραχου, τερίνα φουα-γκρά, ταρτάρ σολομού κ.ά. Τηρουμένων των αναλογιών, ο συντηρητής με τα πούρα είναι επιβεβλημένος.

CV Distiller Κωνσταντινουπόλεως 108, Κεραμεικός, τηλ. 210-34.51.744
Keywords
Τυχαία Θέματα