2ος Διαγωνισμός «Γίνε Ζαχαροπλάστης»

Ιδού η ευκαιρία να αναδείξετε το ζαχαροπλαστικό σας ταλέντο.

Πέρυσι τον Απρίλιο, προκηρύξαμε ένα διαγωνισμό για νέα παιδιά με όνειρο να γίνουν ζαχαροπλάστες, σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό όμιλο Le Monde. Το μόνο που είχαν να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι ήταν να φανταστούν και να παρασκευάσουν ένα γλυκό μόνο με τα υλικά που τους ορίζαμε και να μας στείλουν τη συνταγή μαζί με μια φωτογραφία. Λάβαμε εκατοντάδες γράμματα και e-mails από όλη την Ελλάδα

και την Κύπρο. Αφού ξεσκαρτάραμε τις έγκυρες συμμετοχές, αποκαλύψαμε και ποια θα ήταν η επόμενη και τελική δοκιμασία: οι επιλαχόντες έπρεπε να διαγωνιστούν μεταξύ τους στην παρασκευή ενός γλυκού και να βαθμολογηθούν από την κριτική επιτροπή μας, στην οποία συμμετείχαν σεφ και ζαχαροπλάστες, με επικεφαλής τον Στέλιο Παρλιάρο. Κάτι σαν το δικό μας «ΜasterChef» δηλαδή. Η γιορτή -γιατί περί τέτοιας επρόκειτο- πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβριο και κράτησε σχεδόν μία εβδομάδα, γιατί τα παιδιά ήταν πολλά. Πολλά και τα «ταλέντα» που αναδείχτηκαν, ωστόσο τρεις κέρδισαν τα μεγάλα έπαθλα.Κάτι ανάλογο θα γίνει και φέτος. Ενδιαφέρεστε; Θέλετε να γίνετε ζαχαροπλάστες; Σκεφτείτε το και, εφόσον το αποφασίσετε, ξεκινήστε εντατική προετοιμασία στο σπίτι.

Τα δώρα

1ος νικητής: Διετές πρόγραμμα σπουδών στην επαγγελματική σχολή Le Monde, στο τμήμα ζαχαροπλαστικής.

2ος νικητής: Ενας χρόνος εκπαίδευσης στο εργαστήριο του Στέλιου Παρλιάρου.

3ος νικητής: Τριήμερο σεμινάριο ζαχαροπλαστικής στη σχολή της Valrhona στη Γαλλία (διάρκεια ταξιδιού: 5 ημέρες), μια ευγενική προσφορά της εταιρείας Deals ΑΕ.

4ος νικητής: Εντατικό πρόγραμμα σπουδών ζαχαροπλαστικής διάρκειας 6 εβδομάδων στη σχολή Le Monde.

Οι όροι

Θα πρέπει να είστε 18 - 30 ετών. Αν η συνταγή που θα μας στείλετε επιλεγεί και περάσετε στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, που θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο, θα χρειαστεί να επιδείξετε την ταυτότητά σας.

Πώς λαμβάνω μέρος

Με όλα ή μερικά από τα υλικά που σας δίνουμε θα πρέπει να πειραματιστείτε και να φτιάξετε ένα γλυκό στο σπίτι.

Τα υλικά:

ΤυρίΖάχαρηΑλεύριΓάλαΖελατίνη σε φύλλαΑυγά (ασπράδια, κρόκοι ή ολόκληρα)ΣοκολάταΒούτυροΈνα φρούτο της αρεσκείας σας (σε ό,τι μορφή θέλετε, π.χ. ξύσμα, χυμός, ολόκληρο)

Κανονισμοί

Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσετε τίποτε άλλο, ούτε καν ως διακοσμητικό, γιατί η συμμετοχή σας θα ακυρωθεί. Εξαιρείται το νερό, το οποίο δεν θεωρούμε επιπλέον υλικό.Στο τέλος, θα πρέπει να μας στείλετε τη συνταγή σας (υλικά και εκτέλεση).Σε κάθε υλικό θα πρέπει να προσδιορίσετε την ποσότητα και ό,τι άλλο κρίνετε αναγκαίο, π.χ. το ποσοστό κακάου της κουβερτούρας, το είδος του τυριού και της ζάχαρης, αν βάζετε τα αυγά ολόκληρα ή μόνο τα ασπράδια κ.λπ.Η συνταγή θα πρέπει να είναι γραμμένη σε ένα ξεχωριστό χαρτί (ή αρχείο word), αναλυμένη σωστά και διατυπωμένη με σαφήνεια.

Μαζί με τη συνταγή θα πρέπει να μας στείλετε και μια φωτογραφία, στην οποία θα φαίνεστε εσείς, μαζί με το γλυκό που φτιάξατε.

Προθεσμία συμμετοχής

Στείλτε μας τις δηλώσεις συμμετοχής σας και την απαραίτητη φωτογραφία μέχρι την 1η Ιουνίου.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1ος τρόπος (μέσω ταχυδρομείου)

Κατεβάστε την φόρμα συμμετοχής πατώντας ΕΔΩ. Αφού την εκτυπώσετε και την συμπληρώσετε στείλτε την, μαζί με ό,τι άλλο σας ζητάμε, ταχυδρομικώς στη διεύθυνση: Εθνάρχου Μακαρίου και Φαληρέως 2, Τ.Κ. 18547, Νέο Φάληρο, Αθήνα, βάζοντας οπωσδήποτε την ένδειξη «Για το περιοδικό Γλυκές Ιστορίες».

2ος τρόπος (ηλεκτρονικά)

Σε ένα email θα μας στείλετε τα προσωπικά σας στοιχεία (Ονοματεπώνυμο, Ηλικία, Τηλέφωνο/κινητό, Διεύθυνση, Πόλη, Τ.Κ., E-mail), τη συνταγή γραμμένη σε ένα ξεχωριστό αρχείο word και μια φωτογραφία, στην οποία θα φαίνεστε εσείς, μαζί το γλυκό που φτιάξατε. Στείλτε το email σας στο [email protected].

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε αναλυτικά τους όρους του διαγωνισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα