Υπάρχει ειδική διατροφή για την απώλεια τοπικού λίπους;

Δυστυχώς, δεν υπάρχει και δεν έχει ανακαλυφθεί ειδική διατροφή, που να προκαλεί την απώλεια λίπους από συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Για να μειωθεί το ποσοστό του λίπους στον οργανισμό σας, πρέπει να ακολουθήσετε μια σωστή διατροφή, με λιγότερες θερμίδες απ’ αυτές που χρειάζεστε, για να συντηρηθείτε στα κιλά σας. Το λίπος, όμως, που θα χαθεί με τη δίαιτα, είναι απ’ όλο το σώμα, κι όχι μόνο τοπικά.

Αυτό που θα σας συμβούλευα να κάνετε, είναι να υποβοηθήσετε την προσπάθεια σας, αυξάνοντας τη φυσική σας δραστηριότητα, κάτι που επιτυγχάνεται με την αερόβια άσκηση.

Η αερόβια άσκηση πραγματικά βοηθάει στο τοπικό πάχος. Βέβαια, πρέπει να γίνει σαφές ότι κι εδώ το λίπος μειώνεται από το σώμα μας συνολικά και όχι τοπικά. Απλά, από τα σημεία που υπάρχει περισσότερο λίπος, θα υπάρχει και η μεγαλύτερη απώλεια. Σίγουρα, όμως, με προσεκτική διατροφή και άσκηση ετών, θα καταφέρετε να έχετε σημαντική βελτίωση στην εικόνα του σώματός σας.

Δουκοπούλου Γεωργία
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
M. +30 6947 426662
E. [email protected]

The post Υπάρχει ειδική διατροφή για την απώλεια τοπικού λίπους; appeared first on Νηστικό Αρκούδι - Συνταγές Μαγειρικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα