Σολωμος με αρωμα πορτοκαλι, σερβιρισμενος με πουρε πατατας ανακατεμενο με καραμελωμενα κρεμυδια

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

Για τον πουρέ πατάτας:
1 μεγάλο κρεμμύδι
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κιλό πατάτες
1/2 φλιτζάνι γάλα

Για τον σολωμό:
4 φιλέτα σολωμού
1 πορτοκάλι
1/4 φλιτζανιού μέλι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε πρώτα τον πουρέ: Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες.
Λιώνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά,

για 5 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 20 έως 30 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίζουμε το νερό από την κατσαρόλα, και τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα πιάτο.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο βούτυρο και το γάλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το γάλα αρχίσει να βράζει.
Με ένα πηρούνι ή πολτοποιητή πατάτας λιώνουμε τις πατάτες καλά, ώσπου να γίνουν ένα ωραίο ομοιογενές μίγμα. Προσθέτουμε τις λιωμένες πατάτες στην κατσαρόλα και τα καραμελωμένα κρεμμύδια και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά και ο πουρές μας είναι έτοιμος. Τον κρατάμε ζεστό.
Προετοιμάζουμε το σολωμό: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C .
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού. Προσθέτουμε και το μέλι και ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν τα υλικά του γλάσου.
Τοποθετούμε τα φιλέτα του σολωμού σε ένα ταψί, τα αλατοπιπερώνουμε και με ένα πινέλο τα αλείφουμε με το γλάσο. Κρατάμε το υπόλοιπο γλάσο ζεστό βάζοντας το για 30 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων.
Ψήνουμε το σολομό για 12 έως 15 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.
Για να σερβίρουμε, τοποθετούμε ένα φιλέτο σολωμού σε κάθε πιάτο. Ρίχνουμε μια κουταλιά από το γλάσο σε όλη την επιφάνειά του, και το συνοδεύουμε με ζεστό πουρέ πατάτας. Καλή Όρεξη!

Keywords
Αναζητήσεις
σολωμος με πορτοκαλι κ μελι, σολωμος με μελι και πορτοκαλι
Τυχαία Θέματα