Γλυκό κουταλιού πορτοκάλι

16:18 28/1/2013 - Πηγή: Radicio

Γλυκό κουταλιού πορτοκάλι
Εύκολο, νόστιμο, απλό και πολύ αρωματικό γλυκό κουταλιού πορτοκάλι. Υπέροχο για κέρασμα ή για δώρο ή για μια γλυκιά μπουκίτσα την ώρα της λιγούρας.
5.0 αστέρια από 6 σέφ

Προετοιμασία: 15 λεπτά | Μαγείρεμα: 50 λεπτά και μερικές ώρες αναμονή | Σύνολο: 1 ώρα και 5 λεπτά και μερικές ώρες αναμονή
Συνταγή για: 2 λίτρα περίπου

Διατροφικά στοιχεία για 100 ml
Θερμίδες: 268 θερμίδες | Λιπαρά: 0 γρ.

Υλικά συνταγής:
Πορτοκάλια: 1200 γρ.
Ζάχαρη: 1100 γρ.
Γλυκόζη: 1/2 κούπα

Νερό: 1100 ml

Οδηγίες:
1. Ξύνετε ελαφρά τα πορτοκάλια στον τρίφτη, να φύγει ελαφρά το εξωτερικό μέρος της φλούδας.
2. Βάζετε τα πορτοκάλια σε κατσαρόλα και τα σκεπάζετε με νερό. Τα σιγοβράζετε μέχρι να τρυπιούνται εύκολα με οδοντογλυφίδα, 20 λεπτά περίπου. Τα βγάζετε από το νερό και τα αφήνετε να κρυώσουν.
3. Εν τω μεταξύ, βάζετε σε κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη, να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι (με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, στους 104 βαθμούς).
4. Κόβετε τα πορτοκάλια σε φέτες (στα 8) και αν έχουν κουκούτσια τα αφαιρείτε. Τα προσθέτετε στο σιρόπι και τα βράζετε για 10 λεπτά. Σβήνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε για μερικές ώρες ή ακόμη κι όλο το βράδυ.
5. Ξαναβράζετε το γλυκό, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει το σιρόπι. Όταν κρυώσει, το φυλάτε σε αποστειρωμένα βάζα.

Μαγειρεύτηκε στις 27 Ιανουαρίου 2013 από την Luise

Οι επισκέπτες ψάχνουν εδώ για www radicio com γλυκό-κουταλιού-πορτοκάλι, διαιτητικές συνταγές για φαγητά κ γλυκά, θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής για σιροπι, ομελέτα με μανιταρια, σαρακοστιανα φαγητα.

Keywords
Αναζητήσεις
γλυκα με πορτοκαλι, πορτοκαλι γλυκο κουταλιου θερμιδες
Τυχαία Θέματα